Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos keliuose pernai žuvo mažiausiai žmonių per nepriklausomybės laikotarpį

2014-01-14 11:49
BNS inf.
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Pernai Lietuvos keliuose žuvo mažiausiai žmonių lyginant su kitais nepriklausomybės metais, antradienį pranešė policija.

2013 metais Lietuvos keliuose nutrūko 258 gyvybės. Metais anksčiau žuvusiųjų buvo 302.

Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Gintaras Aliksandravičius žurnalistams sakė, kad didžiausiais iššūkis yra santykinai didelis žūvančių pėsčiųjų skaičius. Jų pernai žuvo 98, tai sudaro 38 proc. visų mirusiųjų keliuose.

"Europos Sąjungos vidurkis pagal Pasaulio sveikatos organizacijos duomenis yra 27 procentai. Šis procentas visiškai atitinka Afrikos žemyno šalių vidurkį (...). Mes čia išties dar turime, kur dirbti ir ieškoti būdų - ir švietėjiškų, ir baudžiamųjų, matyt, ir teisės aktų atsakomybės prasme naujų sukūrimas - kad apsaugotume pėsčiuosius. Šiandien reikia konstatuoti, kad tai yra labiausiai pažeidžiama eismo dalyvių grupė", - spaudos konferencijos Policijos departamente antradienį sakė G.Aliksandravičius.

Policijos duomenimis, pernai žuvo keliuose 197 vyrai ir 61 moteris. Daugiausiai žmonių - 38 - keliuose žuvo lapkritį. Lyginant su 2012 metais, žuvusiųjų skaičius pernai išaugo Panevėžio ir Telšių apskrityse, visose kitose apskrityse žuvusiųjų eimo įvykiuose mažėjo.

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis savo ruožtu pabrėžė, kad pastangos siekiant mažinti žuvančiųjų keliuose duoda rezultatų, bet kartu teigė, jog karas keliuose nesibaigė, nes kiekviena beprasmė žūtis yra didelė netektis.

"Jisai (karas keliuose - BNS) bus baigtas, kai neturėsime kare nė vieno žuvusio dalyvio. Jeigu suprasime jį kaip baigtą, tai praeis dveji treji metai ir turėsime tą pačią situaciją, kaip turėjome prieš penkerius metus. Tokių siūlymų mes sulaukiame - kad karas baigtas ir šalin policiją iš magistralinių kelių", - spaudos konferencijoje sakė generalinis komisaras.

Tuo metu susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius pranešė, kad 2014 metais planuojama kelių policijai skirti visas lėšas, surenkamas baudomis už greičio viršijimą.

"Mes planuojame 2014 metais visą tą surinktą sumą, kuri galėtų būti tarp 3-4 mln. litų, atiduoti kelių policijai", - teigė R.Sinkevičius.

Šiuo metu kelių policijai atitenka tik dalis iš greičio mėgėjų surenkamų lėšų - dalis jų lieka Automobilių kelių direkcijai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų