Pereiti į pagrindinį turinį

Mirė lygių galimybių kontrolierė A. Burneikienė

2013-11-14 14:26
BNS inf.

Po sunkios ligos mirė lygių galimybių kontrolierė 52-jų metų Aušrinė Burneikienė.

Š. Mažeikos / BFL nuotr.

Mirė lygių galimybių kontrolierė 52-jų metų Aušrinė Burneikienė.

Tai ketvirtadienį per Seimo plenarinį posėdį pranešė jam pirmininkavęs parlamento vicepirmininkas Petras Auštrevičius. Jis pranešė, kad kontrolierė mirė po sunkios ligos.

A.Burneikienė 1985 metais baigė Vilniaus universiteto Teisės fakultetą. Baigusi mokslus iki 1990 metų dirbo Vilniaus tardymo valdybos tardytoja, 1990-1992 metais buvo Vidaus reikalų ministerijos vyresniąja juriskonsulte.

Nuo 1992 metų buvo Vidaus reikalų ministerijos juridinio skyriaus viršininkė. 1999 metų pavasarį Seimo nutarimu ji buvo paskirta Moterų ir vyrų lygių galimybių kontroliere, 2003 metais paskirta antrai, o 2008 metais - trečiajai kadencijai.

Lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė ypač prisidėjo prie teisinės valstybės kūrimo ir lygių galimybių užtikrinimo, užuojautoje dėl pareigūnės mirties pabrėžė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalies vadovė A.Burneikienę pavadino puikia teisininke, darbščia ir atsidavusia valstybės pareigūne.

"Dirbdama įvairiose institucijoje, A. Burneikienė visuomet skleidė drąsą, išmintį ir atsakingą požiūrį į savo darbą. Mūsų atmintyje ji išliks kaip atviras, patikimas ir sąžiningas žmogus", - teigiama prezidentės užuojautoje.

Užuojautą dėl A.Burneikienės mirties taip pat pareiškė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir premjeras Algirdas Butkevičius. Jie pabrėžė, kad Lietuva neteko sąžiningo, darbštaus ir atsakingo žmogaus bei gabios teisininkės.

A.Burneikienės atminimą parlamentas ketvirtadienį pagerbė tylos minute.

Naujienų portalo lrytas.lt teigimu, A.Burneikienė mirė kelias dienas praleidusi ligoninėje dėl kraujo užkrėtimo po rankos lūžio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų