Prieš naujagimio mirtį šeima pagalbos šaukėsi du kartus: sureagavo ir ministras

Sveikatos apsaugos ministras Sveikatos apsaugos ministras Aurimas Pečkauskas sako, kad bus aiškinamasi dėl įvykio, kai greitosios pagalbos automobilyje Šiauliuose pirmadienio vakarą mirė naujagimis.

Pirminiais duomenimis, greitoji pagalba buvo kviečiama kelis kartus, tačiau moteris pagimdė namuose, kūdikis buvo vežamas į ligoninę Šiauliuose, tačiau neišgyveno.

„Aš negaliu tikrai komentuoti šios situacijos, iš esmės nesu įsigilinęs, faktinė informacija, kurią man pateikėte, šiame etape man nėra žinoma, bus galima komentuoti, kai bus aiškus, pilnas situacijos vaizdas. Natūralu, kad kalbėsimės su Greitosios pagalbos tarnyba, žiūrėsime į visą situaciją“, – antradienį žurnalistams Seime sakė naujasis sveikatos apsaugos ministras A. Pečkauskas.

Greitosios medicinos pagalbos (GMP) tarnyba veikia kaip atskiras juridinis vienetas prie Sveikatos apsaugos ministerijos.

Bendrojo pagalbos centro informacinės sistemos duomenimis, 19.39 val. buvo gautas skambutis iš Kelmės rajono Šedbarų kaimo. Skambino moteris, kuriai prasidėjo sąrėmiai.

Ji buvo sujungta su greitosios medicinos pagalbos tarnyba.

Pokalbis po 15 min. nutrūko, tolesnė įvykių seka neaiški.

Kaip Eltą informavo BPC, 19.59 val. buvo gautas antras skambutis.

Skambinęs vyras pranešė, kad sąrėmiai jau labai dažni ir tuoj prasidės gimdymas, buvo sujungta su greitosios medicinos pagalbos tarnybos dispečerine.

„Dispečerė konsultavo, kaip pasiruošti gimdymui namuose. Pokalbis po 15 min. nutrūko, tolesnė įvykių seka neaiški“, – rašoma BPC atsakyme Eltai.

22.49 val. gautas skambutis, pranešta apie naujagimio mirtį greitosios medicinos pagalbos tarnybos automobilyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarimas

Patarimas portretas
Kaltinkit rusus ir Putiną.

Hipokratas \\\\\.../////

Hipokratas  \\\\\...///// portretas
Už tai "laisvi".

Kur dingo greitoji pagalba

Kur dingo greitoji pagalba portretas
Geda sveikatos ministrui kad šitaip dirba jo strukturos, jeigu per 3 val. žmogus negali prisikviesti pagalbos, jau baisu darosi susirgti musu šalyje, nes jei neturi pinigu belieka nusipirkt karsta... gaila kudikelio kad nesugebejo laiku atvykti daktaras ir jo išgelbeti...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių