Pereiti į pagrindinį turinį

Neįgalus vyras pabėgo iš Ventos socialinės globos namų, o surastas mirė

2016-01-27 19:31
BNS inf.
Shutterstock nuotr.

Sunkią psichinę negalią turintis vyras buvo dingęs iš Ventos socialinės globos namų. Globotinio buvo pasigesta ankstų šeštadienio rytą, o po kelių valandų rastas vyras tą pačią dieną mirė greitosios pagalbos automobilyje.

LNK Žinios trečiadienį pranešė, kad 26-erių vyras iš globos namų pabėgo spaudžiant dešimties laipsnių šalčiui be tinkamos tokioms oro sąlygoms aprangos.

Pasitelkus policiją globotinis rastas už trijų kilometrų nuo globos namų esančiuose soduose. Pasak Ventos socialinės globos namų direktorės Gražinos Banienės, rastas vyras buvo sąmoningas. Anot jos, iškviesti greitosios medicinos pagalbos specialistai nenustatė, kad vyras karčiuotų ar jam būtų sutrikęs pulsas.

„Visos gyvybinės funkcijos buvo geros“, - sakė ji.

Vyrą buvo nuspręsta vežti į ligoninę Šiauliuose, bet pakeliui jis mirė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija įpareigojo globos namų direktorę sudaryti darbuotojų komisiją ir išsiaiškinti, ar nebuvo pažeista vidinė įstaigos tvarka, kad negalią turintis vyras niekieno nelydimas išėjo iš globos namų teritorijos. Savo išvadas komisija turėtų pateikti iki vasario 5 dienos.

Gavę šias išvadas prokurorai spręs, ar jiems yra pagrindo pradėti tyrimą dėl netinkamo pareigų atlikimo.

„Gavę išvadas bei rezultatus, gavę pagrindo tam, pradėsime tyrimą ir dėl netinkamo pareigų atlikimo. Žinoma, jeigu bus pagrindo“, - sakė generalinės prokuratūros atstovė Gabrielė Gendvilaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų