Pereiti į pagrindinį turinį

Nuo bėgių nuriedėjo šilumvežis su penkiais vagonais

2009-02-06 18:27
Nuo bėgių nuriedėjo šilumvežis su penkiais vagonais
Nuo bėgių nuriedėjo šilumvežis su penkiais vagonais / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje, Vaidotų geležinkelio stotyje įvykus avarijai nuvažiavę nuo bėgių apvirto ir nuriedėjo nuo sankasos šilumvežis ir cisterna su dyzeliniu kuru. Nuo bėgių taip pat nuvažiavo ir penki krovininiai vagonai.

Šiuo metu Valstybinė aplinkos apsaugos inspekcija aiškinasi, ar avarijos Vaidotų geležinkelio stotyje metu buvo padaryta žala gamtai.

Į avarijos vietą nedelsiant išsiųsti Vilniaus miesto aplinkos apsaugos agentūros pareigūnai nustatė, kad iš apvirtusios cisternos kuras neištekėjo, iš šilumvežio kuro bakų į aplinką išsiliejo naftos produktai.
 
Valstybinės aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai, atvykę į įvykio vietą, nustatė, kad iš šilumvežio išsiliejęs dyzelinis kuras pavojaus aplinkai nekelia. Šilumvežis ir cisterna nuriedėjo nuo sankasos ir teršalai išsiliejo teritorijoje, kuri susijungia su Vaidotų stoties paviršinių vandenų surinkimo sistema. Visas vanduo nuo šios teritorijos patenka į naftos produktų surinkimo įrenginį iš jo į  valymo įrenginius. Kadangi gruntas yra įšalęs, teršalai susigerti į gruntą negali.
 
Atvykus geležinkelio gelbėjimo traukiniui, pradėti avarijos likvidavimo darbai. Atlaisvinus kelius, bus pakeliama nuvirtusi nuo sankasos cisterna, kurioje yra beveik 60 tonų gazolio. Kuras  bus perpumpuotas į kitą cisterną, taip pat bus pakeltas ir šilumvežis. Po teritorijos atlaisvinimo bus surenkami naftos produktų teršalai ir valoma užteršta teritorija. Darbus kontroliuos aplinkos apsaugos pareigūnai.
 
Lietuvos geležinkelių Krovinių pervežimo direkcijos atsakingiems pareigūnams nurodyta pateikti informaciją apie išsiliejusių ir surinktų teršalų kiekius, inžinerinių komunikacijų ir pažeistos teritorijos planus, kitą reikiamą informaciją aplinkos apsaugos tarnyboms.
 
Išanalizavus surinktą informaciją, bus priimti sprendimai dėl aplinkai padarytos žalos. Nustačius, kad žala aplinkai buvo padaryta, ją privalės atlyginti bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“. Dėl avarijos kalti asmenys bus patraukti administracinėn atsakomybėn.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų