Pereiti į pagrindinį turinį

Pakistane iš JAV bepiločio lėktuvo nukauta 17 žmonių

2013-07-03 14:17
Pakistane iš JAV bepiločio lėktuvo nukauta 17 žmonių
Pakistane iš JAV bepiločio lėktuvo nukauta 17 žmonių / SIPA Press nuotr.

Pakistano šiaurės vakarų genčių ruože anksti trečiadienį per smūgį iš JAV bepiločio lėktuvo, su „al Qaeda“ susijusio tinklo „Haqqani“ objektui, žuvo mažiausiai 17 kovotojų, pranešė pakistaniečių pareigūnai.

Saugumo pareigūnai AFP sakė, kad tarp žuvusiųjų tame komplekse Miranšacho mieste yra afganų ir pakistaniečių kovotojų, tačiau kol kas nepatvirtinta, kad būtų žuvę kokie nors svarbūs asmenys.

Žvalgybos pareigūnai patvirtino žuvusiųjų skaičių ir sakė, kad kompleksas priklausė kovotojams iš „Haqqani“, kurį JAV kaltina vienais didžiausių išpuolių prieš Vakarų ir vyriausybės taikinius Afganistane.

Tai daugiausiai aukų pareikalavęs smūgis iš JAV bepiločio lėktuvo Pakistane nuo spalio, kai Šiaurės Vaziristano ir Orakzajaus genčių rajono pasienyje buvo nukauta 18 sukilėlių.

Pakistanas, kaip paprastai, smūgį iš bepiločio lėktuvo trečiadienį pasmerkė kaip suverenumo pažeidimą, nors nutekinti JAV diplomatinio susirašinėjimo pranešimai rodo, kad lyderiai privačiai dėl jų yra susitarę.

Didžiosios Britanijos nepelno organizacija „The Bureau of Investigative Journalism“ nurodo, kad per smūgius iš bepiločių lėktuvų Pakistane nuo 2004 metų jau žuvo iki 3 549 žmonių, tarp jų - iki 890 civilių gyventojų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų