Patarimas: kaip skubią pagalbą išsikviesti SMS žinute?

  • Teksto dydis:

Skubios pagalbos numerio 112 atstovai pasidalijo patarimais, ką daryti, jei asmuo atsidūrė bėdoje, tačiau paskambinti minėtu telefonu negali – šalia, pavyzdžiui, užpuolikas.

Socialiniame tinkle „Facebook“ Skubios pagalbos numerio 112 atstovai atskleidė esmines detales, kuriomis vadovaudamiesi pavojaus akivaizdoje atsidūrę žmonės galėtų prisikviesti reikiamą pagalbą.

Specialistai pataria bandyti išsiųsti SMS žinutę numeriu 112. Tiesa, ją rašant neturėtų būti naudojamos raidės su nosinėmis, varnelėmis ar brūkšniais.

Skubios pagalbos numerio 112 feisbuko nuotr.

„Nurodykite savo vardą ir pavardę, tikslų įvykio vietos adresą: savivaldybę, seniūniją, miestą, gyvenvietę ar kaimą, gatvės pavadinimą, namo ir buto numerį. Taip pat trumpai nurodykite, kas atsitiko ir kokia pagalba reikalinga“, – akcentavo jie.

Skubios pagalbos numerio 112 atstovai pridūrė, kad įtariant, jei galite atsidurti situacijoje, kai negalėsite kalbėti, rekomenduojama susikurti SMS pranešimo šabloną su galimu pagalbos prašymo turiniu.

Už melagingus ir trukdančius SMS pranešimus numeriu 112 yra numatyta atsakomybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

112 perskaite jusu zinute --> 112

112 perskaite jusu zinute --> 112 portretas
Atsiustume jums vaikuteisiu Sakalieme, bet manome, kad jusuteciui ant jos neatsistos, vo labaislyksti boba. Beje, besikreipdami nenurodete savo batu ismieros ir politiniu paziuru.

112

112 portretas
tete pisa mama. Ka man daryti ? Iskvieskite vaiku tesiu gynejus. Skambint, pats negaliu isgirs atims mobilka. Adresas: vonia.

Čiubaka

Čiubaka portretas
tiek šaibų su tuo 112 išplovė, tai dar ir unicode nepalaiko?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių