Po sprogimo name Lazdijų rajone paskelbta ekstremali situacija

Po savaitgalį Lazdijų rajone, Aštriosios Kirsnos kaime, name įvykusio sprogimo paskelbta ekstremali situacija: baiminamasi, kad pastatas gali kelti pavojų gyventojams.

„Vizualiai yra matomi kapitalinių sienų pažeidimai ir ne specialistui yra sudėtinga įvertinti to statinio dabartinę būklę, o jame gyvena žmonės. Siekiant išvengti nenumatytų pasekmių, mes paskelbėme ekstremalią situaciją būtent tik tame name“, – BNS ketvirtadienį sakė Lazdijų savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Petrauskas.

Nelaimė įvyko šeštadienio rytą, sprogus dujų balionui.

Viena name buvusi moteris dėl nudegimų paguldyta į Kauno ligoninę, nukentėjęs vyras pateko pas Lazdijų medikus, dar vienai moteriai dėl galvos sužalojimo suteikta medicinos pagalba, ji išleista gydytis ambulatoriškai.

Pasak S. Petrausko, nuo sprogimo išgriuvo viena vidinė siena, taip pat išlinko viena iš išorinių sienų, joje matomas plytų pasislinkimas. Taip pat matosi pasislinkimai medinėje pastato perdangoje.

Savivaldybė laukia statybos inspektorių išvadų dėl namo būklės, tuomet bus sprendžiama, kokio dydžio finansinę paramą gyventojams suteikti.

Kol namo gyventojai yra įspėti apie pavojų, jiems rekomenduota laikinai iš namo išsikelti.

„Kiekvienam yra pasiūlyta išsikelti iš tų pastatų iki ekspertas įvertins. Mano žiniomis, žmonės pasielgė įvairiai. Vieni pasirašė, kad nesutinka išsikelti, kiti sutiko ir prisiglaudė pas giminaičius“, – sakė S. Petrauskas.

Nelaimė įvyko aštuonių butų name, iš kurių penki yra gyvenami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Pas mus nera zmogiskumo ir kitam zmogui atjautos, to labai truksta, ypac valdininku atzvilgiu, kad ir tie antstoliai, kaip zverys, zmogu ismeta tiesiai i gatve, kitose valstybese ir benamiams suteikia bustus nieko gero ir tiketis negalima

ggg

ggg portretas
O ,jei nėra kur išeiti ,o gyventi negali,ką tada daryti...prie konteinerio ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių