Savaitgalį gaisruose išgelbėti keturi žmonės, dar vienas gelbėtas iš lifto šachtos

  • Teksto dydis:

Savaitgalį ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 90 gaisrų ir atliko 49 gelbėjimo darbus, jų metu išgelbėti keturi žmonės, dar vienas ištrauktas iš lifto šachtos.

Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, penktadienio naktį, 3.35 val., Klaipėdoje, Pamarių gatvėje, viename iš dviejų aukštų daugiabučio gyvenamojo namo butų mansardoje degė perdanga. Iš pastato evakuoti žmonės, du gyventojus – vieną dėl judėjimo negalios, kitą, apsinuodijusį dūmais, išnešė ugniagesiai. Jie perduoti greitosios pagalbos medikams.

Penktadienį, 7.30 val., Vilniuje, Rinktinės gatvėje, pro daugiabučio devintajame aukšte langą veržėsi dūmai, bute degė fotelis. Iš buto ugniagesiai išnešė moterį ir perdavė ją greitosios pagalbos medikams, ji išvežta į ligoninę. Kitą bute buvusią moterį ugniagesiai išvedė į laiptinę, ją apžiūrėjo medikai. Moteris nenukentėjo.

Šeštadienį, 12.35 val., gautas pranešimas, kad Panevėžyje, Respublikos gatvėje, statomame pastate darbo metu nuo pastolių į keturių metrų gylio lifto šachtą įkrito vyras. Jį apžiūrėjo medikai, jis buvo sąmoningas. Naudodami gelbėjimo lentą ir kaklo įtvarą ugniagesiai nunešė vyrą iki greitosios pagalbos automobilio.

Nelaimė įvyko statomame Stasio Eidrigevičiaus menų centre, tačiau centro atstovai BNS teigė detalesnės informacijos neturintys. Darbus vykdo Panevėžio statybos trestas.

Anot Valstybinės darbo inspekcijos (VDI), Panevėžio teritorinis skyrius informuotas apie incidentą iš karto po įvykio, jos specialistai tuoj nuvyko į įvykio vietą.

„Išankstinė apžiūra padaryta ir šiuo metu laukiame informacijos iš ligoninės. Jeigu medikai nustatys sunkią traumą, tuomet įvykį tirs VDI. Jeigu ne, įvykį tirti bus pavesta darbdaviui“, – BNS informavo inspekcija.

Kaip BNS informavo bendrovė „Panevėžio statybos trestas“, šeštadienį susižalojo subrangovo darbuotojas, jis patyrė lūžių, gyvybei pavojus negresia. Įvykio aplinkybės bus nustatytos atlikus tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių