Savaitgalio nelaimės Lietuvoje: paskendo šeši žmonės, vienas jų – vaikas

Šeštadienį šalies ugniagesiai gelbėtojai iš įvairių vandens telkinių ištraukė šešių nuskendusių žmonių kūnus, informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

8.09 val. buvo pranešta, kad Klaipėdoje prie Sandėlių gatvės esančiame tvenkinyje pastebėtas skenduolis. Ugniagesiai jį ištraukė į krantą.

Ugniagesiams dar vieną kūną traukti teko Šakių rajone. 9.49 val. gautas pranešimas, kad Gelgaudiškio seniūnijoje, Daukantiškių kaime, tvenkinyje plūduriuoja žmogaus kūnas.

14.02 val. pranešta, kad Kaišiadorių rajone, Rumšiškių seniūnijoje, Karčiupo kaime, tvenkinyje nebemato žmogaus. Atvykę ugniagesiai valtimi apiplaukė tvenkinį, tačiau skenduolio nepastebėjo. Jie iškvietė ugniagesius narus. 16.13 val. už 20 m nuo kranto narai ištraukė nuskendusio vyro kūną.

16.00 val. gautas pranešimas, kad Prienų rajone, Pakuonio miestelyje, tvenkinyje prie namų skęsta vyras. Atvykus ugniagesiams, žmogaus jau nesimatė. Ugniagesiai vyrą rado už 4 m nuo kranto, ištraukė ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Deja, šie konstatavo vyro mirtį.

Skaudžiausia nelaimė tądien įvyko Švenčionių rajone, Pabradėje, teigiama PAGD pranešime. 20.44 val. buvo pranešta, kad prie tvenkinio yra palikti berniuko ir vyro drabužiai, įtariama, kad žmonės galėjo nuskęsti. Atvykę ugniagesiai apieškojo tvenkinį ir už 5 m nuo kranto, 3 m gylyje, rado ir ištraukė vaiko ir vyro kūnus.

PAGD duomenimis, šiemet birželio ir liepos mėnesiais ugniagesiai ištraukė 21 skenduolį, tarp jų ir vieną vaiką, išgelbėjo dešimt žmonių. Pernai tuo pačiu metu buvo ištraukti 29 skenduoliai, iš jų vienas vaikas, ir išgelbėti trys žmonės.

Šiemet ugniagesiai gelbėtojai atliko 169 gelbėjimo darbus vandenyje, pernai tuo pačiu metu – 216. Iš vandens jie ištraukė 54 nuskendusius žmones, iš jų du vaikus. Pernai tuo pačiu metu buvo ištraukti 62 skenduoliai, iš jų trys vaikai. Šiemet ugniagesiai išgelbėjo 21 skęstantį žmogų, tarp jų du vaikus. Pernai tuo pačiu metu buvo išgelbėta dešimt žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių