Savaitgalis ugniagesiams gelbėtojams buvo darbingas: degė namai, automobiliai ir žemės ūkio technika

  • Teksto dydis:

Per praėjusias tris paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 58 gaisrų ir atliko 109 gelbėjimo darbus. Savaitgalį degė namai, automobiliai, žemės ūkio technika. Ugniagesiai gelbėtojai iš gaisrų gelbėjo žmones, augintinius ir žmonių turtą. Žmonių aukų gaisruose išvengta, bet, deja, nukentėjo gyvūnai, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Liepos 1 d., apie 7 val., Klaipėdoje, Taikos prospekte degė butas daugiabučio trečiajame aukšte. Virtuvėje degė skalbimo mašina. Bute buvusi moteris nenorėjo išeiti iš kambario ir palikti savo augintinių – dviejų šeškų. Ugniagesiai gelbėtojai sėkmingai išvedė buto šeimininkę su jos gyvūnėliais į lauką. Gaisro metu apdegė skalbimo mašina, dujinė viryklė. Aprūko virtuvės baldai, virtuvė ir koridorius. Autonominio dūmų detektoriaus šiame bute nebuvo.

Tą pačią dieną, apie 16.55 val., Kauno rajone,  Zapyškio seniūnijoje, Braziūkų kaime kilusiame gaisre nepavyko išgelbėti dviejų šuniukų – jie žuvo. Degantis individualus gyvenamasis namas kėlė rimtą pavojų – jame buvo dujų balionai. Ugniagesiai gelbėtojai sėkmingai išnešė dujų balionus iš atvira liepsna degančio mūrinio namo, jiems pavyko apsaugoti garaže stovėjusį automobilį ir ūkinį pastatą. Čia taip pat nebuvo dūmų detektoriaus.

Liepos 2 d., 8.55 val., gautas pranešimas apie Vilniaus rajone, Bezdonių seniūnijoje, prie Paskynų kaimo degantį mišką. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai rado atvira liepsna degančią miško paklotę – išdegė apie 300 arų. Gaisro likvidavimo darbus tęsė miškininkai. 

18.38 val. gaisras kilo Alytaus rajone, Daugų miestelyje. Čia degė pavėsinė su židiniu, ugnis kėlė pavojų šalia esantiems pastatams. Ugniagesiai užgesino gaisrą ir išsaugojo ūkinį pastatą, buvusį už trijų metrų nuo gaisro židinio. 

Liepos 3 d., 8.25 val., Skuodo rajone, Puodkalių kaime degė individualus gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė namo stogas, išdegė konstrukcijos ir mansardoje buvę daiktai. Pirmajame aukšte apsilydė durys, nuo karščio išdužo langas, apdegė namų apyvokos daiktai. Šiame gaisre taip pat išsaugotas ūkinis pastatas.

14.32 val. Kretingoje, Savanorių gatvėje degė kebabinė. Iki atvykstant ugniagesiams žmogus gaisrą gesino milteliniu gesintuvu.

Policija pranešė, kad 18.20 val. Kazlų Rūdos savivaldybėje, Plutiškių kaime, gyvenamajame name kilo gaisras. Jo metu apdegė virtuvės sienos. Įtariamas padegimas. Įvykis tiriamas.

Savaitgalį gaisrų neišvengė automobilių ir žemės ūkio technikos savininkai. Ypač nesėkminga diena jiems buvo liepos 1-oji. Tądien  Kaune, Raudondvario plente degė traktorius žoliapjovė, Šakių rajone, Girėnų kaime, užsidegė savaeigė šienapjovė, Molėtų rajone, Inturkės seniūnijoje, Mackonių kaime – traktorius miškovežis. Žmonės nenukentėjo.

Ugniagesių gelbėtojų pagalbos reikėjo ne tik gaisruose, bet ir gelbėjant gyvybes įvairiose kitose situacijose.

Liepos 1 d. Alytuje, A. Baranausko gatvėje, į Didžiosios Dailidės ežere esančią  vandens nuotekų šachtą buvo įkritę penki ančiukai. Ugniagesiai gelbėtojai laužtuvu atidarė šachtos dangtį, nusileido  į šachtą ir sėkmingai juos iškėlė.

Liepos 3 d. Trakų rajone, Lentvario seniūnijoje, Stirnių kaime, iš 5–6 m gylio šulinio buvo ištrauktas šuo ir perduotas savininkui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių