Telšių rajone apvirtus krovininiam automobiliui, kabinoje įstrigusį vairuotoją vadavo ugniagesiai

  • Teksto dydis:

Kiekvieną parą Lietuvos ugniagesiams gelbėtojams tenka traukti iš suknežintų automobilių nukentėjusiuosius, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Liepos 20 d., 11.37 val. Telšių rajone, Degaičių seniūnijoje, Degaičių kaime apsivertė krovininis automobilis su puspriekabe, jo vairuotojas įstrigo automobilio kabinoje. Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai gelbėtojai hidraulinėmis žirklėmis iškirpo langą, išlaisvino  vairuotoją ir perdavė jį medikų apžiūrai.

Vien tik per praėjusią parą ugniagesiai gelbėtojai atliko 44 gelbėjimo darbus, iš jų devyni – eismo įvykiuose. 

PAGD duomenimis, šiemet ugniagesiams gelbėtojams teko atlikti jau 872 gelbėjimo darbus transporto avarijose (pernai per tą patį laikotarpį – 849).

Per avarijas, panaudoję specialiąją gelbėjimo įrangą, iš sudaužytų automobilių jie išlaisvino 84 nukentėjusius asmenis ir ištraukė aštuoniolika žuvusiųjų.

Daugiausia tokių gelbėjimo darbų atlikta Kauno (190) ir Klaipėdos (166) apskrityse.

Statistikos duomenimis, šiemet daugiausia gelbėjimo darbų ugniagesiai gelbėtojai dėl transporto avarijų sulaukė pirmaisiais žiemos ir vasaros mėnesiais – sausį (172 darbai) ir birželį (145 darbai). Kitais metų mėnesiais iškvietimai taip pat perkopia per 100.

Ugniagesiai gelbėtojai, stebėdami tokias tendencijas, perspėja vairuotojus saugiai ir atsakingai vairuoti, pastebėjus kelyje nelaimę nepravažiuoti pro šalį, o nedelsiant skambinti skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių