Šiemet gaisruose žuvo mažiausiai žmonių per dešimtmetį

  • Teksto dydis:

Per dešimt šių metų mėnesių Lietuvoje kilo beveik 9 tūkst gaisrų. Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD), lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų sumažėjo beveik penktadaliu.

Per dešimt šių metų mėnesių Lietuvoje kilo 8940 gaisrų. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų sumažėjo 17,3 proc.

Gaisruose žuvo 85 žmonės (2015 m. – 96), iš jų penki vaikai, o 164 gyventojai (170) patyrė traumų. Lyginant dešimties metų 10 mėnesių žuvusių žmonių vidurkį (159), jų šiemet žuvo 46,5 proc. mažiau. Tai pats mažiausias per dešimt metų gaisrų ir juose žuvusių žmonių skaičius.

Šiemet jau kilo dvylika gaisrų, kuriuose žuvo po du žmones, ir keturi gaisrai, nusinešę po tris gyvybes. Miestuose žuvo 33 žmonės, o miesteliuose ir kaimo vietovėse – 52. Vienuolika žmonių žuvo Kauno mieste, devyni – Vilniaus mieste, septyni – Vilniaus rajone, šeši – Šalčininkų rajone,  po penkis – Alytaus, Varėnos ir Kėdainių rajonuose, po keturis – Šiaulių mieste ir Anykščių rajone, po tris – Prienų ir Panevėžio rajonuose.

Dėl neatsargaus rūkymo žuvo 23 žmonės (pernai per tą patį laikotarpį – 30) ir 23 – dėl neatsargaus elgesio su ugnimi (21), aštuoni – dėl elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimų (14), septyni – dėl pašalinio ugnies šaltinio (9), penki – dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo, eksploatavimo reikalavimų pažeidimų ir gedimų (7), keturi – dėl elektros įrangos įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų, po vieną – dėl dujų, žibalinių, benzininių įrenginių, prietaisų eksploatavimo pažeidimų, dėl padegimų ir kitų priežasčių. 

Dar dvylikos gyventojų žūties priežastys tikslinamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių