Per gaisrą sudegė ir tvartas, ir gyvuliai: be pragyvenimo šaltinio likęs vyras šaukiasi pagalbos

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą Alytaus rajone kilo gaisras, kurio metu liepsnos pasiglemžė ūkinį pastatą ir beveik visus jame buvusius gyvulius. Netekęs bene vienintelio savo pragyvenimo šaltinio vyras tikisi geros valios žmonių pagalbos.

Žinia apie nelaimę socialiniame tinkle „Facebook“ trečiadienį pasidalijo sudegusio pastato savininko dukterėčia. Ji rašė: „Nutiko baisi nelaimė mano dėdės ūkyje – sudegė tvartas su visais gyvuliais – trimis kiaulėmis, vištomis, dviem karvėmis, dviem didelėmis telyčiomis, veršiuku ir triušiais. Ūkis – pagrindinis dėdės pragyvenimo šaltinis. Gyvena sunkiai, slaugo gulinčią mamą, todėl reikalinga finansinė pagalba atstatyti tvartui ir nusipirkti gyvulių. Jei kas galite, padėkite“.

Portalo žurnalistams nurodytu telefono numeriu susisiekus su moters dėde šis patvirtino – gaisras įsiplieskė antradienio vakarą. „Aš jau buvau atsigulęs. Pas mane buvo atvažiavusi sesuo, kuri padeda prižiūrėti nevaikščiojančią mamą. Sesuo, priėjusi prie lango, sako: „Tvartas dega“. Atidariau duris, dar galvojau, kad kokį gyvulį išvesiu, bet viduje jau buvo pilna ugnies ir dūmų“, – pasakojo Algis.

Įsisiautėjusias liepsnas apie 23 val., sakė jis, atvyko malšinti ugniagesiai. Tačiau ūkinis pastatas ir jame buvę naminiai gyvuliai sudegė. Kalbėdamas apie padarinius ir paklaustas, kokios pagalbos dabar reikėtų, pašnekovas nedrąsiai tarstelėjo: „Reikėtų lėšų arba statybinių medžiagų – ką tik žmonės galės“, pridurdamas, kad naminiai gyvuliai buvo bene vienintelis jo pragyvenimo šaltinis, dukterėčiai antrino vyras.

Bendrosios pagalbos centro (BPC) atstovė Vilma Juozevičiūtė sakė, kad pranešimas apie gaisrą ūkiniame pastate esančiame Alytaus rajone, Balkūnų kaime, buvo gautas vasario 2 d. 22.01 val.

Per nelaimę žuvo daug naminių gyvulių. Ugniagesiams pavyko išgelbėti tik penkis triušius ir du trečdalius pastato. Nuostoliai – dideli. Įvykio aplinkybės aiškinamos.

Norintys ir galintys prisidėti prie ūkinio pastato atstatymo gali tai padaryti:

Gavėjas: Algis Giršius 

Banko sąskaitos nr.: LT784010040900095831

Siūlantys ne tik finansinę, bet ir kito pobūdžio pagalbą gali susisiekti su Algiu tel. nr. +37060231720.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
butu koks chaholas ar belorusas tai valdzia atstatytu dar damoketu O LIETUVIS tai nulis

Svolačius kažkoks padegė

Svolačius kažkoks padegė portretas
Savaime tikrai neužsidegė. Ir kaip taip jokio gailesčio imt ir padegt tvartą su karvytėm, su teličytėm, ir veršiuku mažiuku, ir dar 3 kiaulytės sudegė, jau nekalbant apie smulkesnius gyvunėlius. Labai žiauri mirtis gyvam sudegt, baisu net pagalvot kokias siaubingas kančias patyrė šitie gyvuliukai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių