Nuskendusio penkiamečio tėtis: kitais metais būtume aptvėrę telkinį, dabar – nebereikia

  • Teksto dydis:

Kalbėdami apie nelaimes vandenyje dažniausiai įsivaizduojame didelius vandens telkinius – ežerus, upes ar jūras. Tačiau Pabradėje esantis mažas vandens telkinys – įrodymas, kad nelaimės tyko visur. Vėlų šeštadienio vakarą iš telkinio buvo ištraukti penkerių metų berniuko ir 38 metų vyro kūnai, pranešama LNK reportaže.

Kaip ir kodėl žmonės nuskendo tikriausiai jau niekas neatsakys, mat tuo metu nieko aplinkui nebuvo. Penkiamečio sūnaus netekusiam tėvui – labai sunku.

Tragedija – ir berniuko mamai, ji į lauką neišeina. Vyras prisimena, kad tą lemtingą vakarą jis ilsėjosi namie. Ruošėsi važiuoti į traukinių stotį pasiimti iš darbo sugrįžtančios žmonos. Penkiametį tuomet prižiūrėjo vyro draugas.

„Jis nuo vienerių metų vaiką prižiūrėjo. Tas vaikas jam buvo artimesnis, nei mums, buvo prie jo prisirišęs“, – kalbėjo berniuko tėtis.

Belieka spėlioti dėl nelaimės aplinkybių.

„Matyt, pats pirmas įlipo į vandenį, o vaikas įsiprašė kartu maudytis. Berniukas visada eina iš paskos. Bet čia kaip ir negalima maudytis“, – tęsė vyras.

Tėvas jokio pagalbos šauksmo negirdėjo.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Berniukas dar nemokėjo plaukti. Kad sūnus su draugu niekur neišėję išdavė šalia palikti drabužiai. Tada vyras suprato, kad jie – vandenyje. Tačiau vandens paviršiuje jų jau nebuvo. Jis iš karto iškvietė gelbėtojus. Paieškos po vandeniu truko beveik valandą. Iš pradžių surastas vaiko kūnas, kiek vėliau – ir vyro. Tvenkinys neaptvertas.

„Kitais metais būtume aptvėrę, o dabar nebereikia“, – sakė tėvas.

Šeštadienį šalyje nuskendo dar keturi žmonės, tarp kurių – ir pasienietis, nuskendęs Šakių rajone. Jo pasigedo draugas, pamatęs paliktus drabužius prie kiemo tvenkinio. Skenduolius gelbėtojai taip pat traukė Klaipėdoje, Kaišiadorių ir Prienų rajonuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paulius

Paulius portretas
Jonai blt. Kokias vaikų teisės atimti? Jei vaiko neber. Mąstyk prieš rašydamas...

Jonas

Jonas portretas
Tokiems tėvams atimti tėvų teises, baisu!

UPS

UPS portretas
Daugelyje šalių vaikų darželiuose ar auklėmis dirba ir vyrai.Tik pas mus į vyrus slaugytojus,auklėtojus darželiuose žiūri,kaip į kažką nenormalaus,o po to verkia,kad nėra mokytojų vyrų.Kodėl mes matome tik blogybes,o neįžvelgiam gerumo.Kitos moterys auklės ir skriaudžia net žudo ir viskas gerai.Palyginkim vyrų ir moterų nuskkriaustų vaikų skaičiųir nežinia kas persvers.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių