Ugniagesiai vos spėjo suktis: pusšimtį kartų vyko šalinti virtusių medžių

  • Teksto dydis:

Ugniagesiai per parą 49 kartus vyko šalinti nuvirtusių medžių ir šakų nuo važiuojamosios kelio dalies, nuo elektros laidų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) penktadienį pateiktais duomenimis, daugiausiai, devynių iškvietimų sulaukta Vilniaus apskrityje, aštuoniskart ugniagesiai kviesti Šiaulių apskrityje, septynis – Kauno, po penkis – Klaipėdos ir Panevėžio. Taip pat pareigūnai po kelis kartus šalinti medžių vyko kitose apskrityse.

Dar ketvirtadienį pranešta apie kelis eismo įvykius, susijusius su dėl stipraus vėjo virtusiais medžiais: kelyje Vilkaviškis-Marijampolė vėjui ant automobilio užvertus medį, žuvo du juo vykę žmonės, dar vienas buvo sužalotas, vidurnaktį į ketvirtadienį į nuvirtusį medį Kauno rajone atsitrenkė ir greitosios pagalbos automobilis.

9 val. ryto pranešta, kad Telšiuose, Sedos gatvėje, nuo vėjo nulūžo ir pavojingai kabo šviesoforas. Ugniagesiai šviesoforą patraukė nuo važiuojamosios kelio dalies ir budėjo, kol atvyko savivaldybės darbuotojai.

9.33 val. gautas pranešimas, kad Kaune, Sukilėlių gatvėje, ant tako vėjas užvertė statybinį namelį ir žmonės negali išeiti. Statybinis namelis kieme ant takelio buvo užvirtęs nuo šalia esančios statybvietės. Ugniagesiai namelį nunešė į statybų aikštelę.

Feisbuko grupės „Kur stovi policija Marijampolėje“ nuotr.

16.10 val. Vilniaus ugniagesiai skubėjo į V. Žalakevičiaus gatvę. Jiems buvo pranešta, kad nuo pastato stogo nuplyšo ir pavojingai kabo stogo skarda. Ugniagesiai užlipo ant daugiabučio stogo ir pritvirtino ventiliacijos šachtos skardą.

16.25 val. pranešta, kad Vilniuje, Ožkinių gatvėje, vėjas nuplėšė autobusų stotelės paviljono stogelį, kuris pavojingai kabo ir kelia pavojų eismo saugumui ir praeiviams. Ugniagesiai nuėmė atplyšusį lakštą.

17.23 val. buvo pranešta, kad Vilniuje, Pelesos gatvėje, ant trijų aukštų daugiabučio pavojingai kabo skarda ir gali sužeisti žmones. Ugniagesiai nuo ventiliacijos šachtos nuėmė pavojingai kabančią skardą.     

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, penktadienį Lietuvoje dar laikysis stiprus vakarų, pietvakarių vėjas, vietomis gūsiai sieks iki 15-20 m/s, žadami trumpi nedideli krituliai, vyraus šlapdriba, lietus. Aukščiausia temperatūra bus 2–7 laipsniai šilumos.

Šeštadienį vėjas stiprės: pietvakarių, dieną pereinantis į vakarų, šiaurės vakarų vėjo greitis sieks 16–21 m/s, rytą ir dieną vietomis galimi gūsiai iki 22–27 m/s, pajūryje – iki 28–32 m/s. Žadami krituliai, vyraus šlapdriba, temperatūra naktį sieks nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 šilumos, dieną – 1–6 laipsniai šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių