URM patvirtino: Krokuvos ligoninėje po nelaimės kalnuose mirusi moteris – lietuvė

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministerija (URM) patvirtino – šeštadienį Krokuvos ligoninėje po nelaimės Tatrų kalnuose mirė lietuvė.

„Lietuvos Respublikos ambasada Lenkijos Respublikoje gavo oficialų patvirtinimą, kad rugsėjo 28 dieną Krokuvos ligoninėje po nelaimės kalnuose mirė Lietuvos pilietė“, – informavo URM.

Ministerija pažymi, kad įvykio aplinkybės tiriamos, tačiau tyrimo detalės neskelbiamos ir neviešinamos.

Lietuvos konsuliniai pareigūnai yra pasirengę suteikti teisės aktuose numatytą konsulinę pagalbą mirusiosios artimiesiems, kurie apie įvykį yra informuoti.

ELTA primena, kad trys lietuvės turistės naktį iš penktadienio į šeštadienį pasiklydo Tatrų kalnuose.

Šeštadienį pasimetusios turistės buvo rastos kritinės būklės. Pasak Tatrų savanoriškosios gelbėjimo tarnybos gelbėtojo, viena iš jų buvo be sąmonės ir gilios hipotermijos.

Nepaisant dvi valandas trukusių gaivinimo pastangų ir greito nuvežimo į Krokuvos ligoninę, moteris mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ėjo trys

Ėjo trys portretas
Kartu ar atskirai? Žinojo ar ne, kad bus audra? Jei kartu, tai kodėl vieną paliko sušalti? Kas jų ieškojo? Viešbutis ar draugai ar gidas? Jei gidas, kodėl neinformavo apie orą ir būtiną įrangą? Ar jos pasiklydo dėl rūko ar išvis ėjo kur akys veda? Keistas įvykis, labai įdomu kas ir kodėl ten įvyko. Sakyčiau išėjo draugės ir buvo užkluptas audros, rūko. Tai kodėl išsiskyrė? Kodėl paliko taką, tyčia ar pametė. Telefonus turėjo? GPS kalnuose veikia, nes ryšys per palydovą.

Regi Asai

Regi Asai portretas
Paprastas vaikščiojimas kalnuose yra vienas pigiausių užsiėmimų ir geriausias sportas. Geriausias sportas, nes tinka bet kokios sveikatos būklės žmonėms. Kiekvienas gali rinktis taką pagal jėgas, eiti jam tinkamu greičiu, pailsėti kada nori. Gali išvis susirast gražią vietą ir įsitaisyti su knyga. Apsigyventi galima palyginti nebrangiai, pavalgyti irgi. Nebūtina lyst į milijonierių kurortus. Svarbiausia iš įrangos geri kalnų batai ir neperšlampama striukė. Svarbiausia turėti vandens atsigerti.

Labai keistas įvykis

Labai keistas įvykis portretas
Matyt nors viena jų žinoma ar žinomo giminaitė. Šiaip kalnuose saugumo taisyklės paprastos. Išsirenki tinkamą maršrutą, pirmam kartui geriausia nesudėtingą ir ne ilgesnį 4-5 val. Pasikrauni į telefona maršruto žemėlapį GPS, kad nepasiklysti. Pasidomi oro prognozėmis. Stiprus vėjas ir rūkas reiškia, kad neini iš kaimo. Jei oras geras, tai eini, įspėjęs kur eini ir kada grįši. Pasiimi šiltų rūbų, vandens ir ką nors valgyti ir eini. Ir viskas būna gerai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių