Utenoje – didelis gaisras: gyventojų prašoma likti namuose

  • Teksto dydis:

Trečiadienį, prieš vidurdienį, Utenoje, metaliniame angare, kilo didelis gaisras. Savivaldybė prašo gyventojų pasirūpinti savo ir artimųjų saugumu ir likti namuose.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė portalo žurnalistus informavo, kad pranešimą apie gaisrą ugniagesiai gelbėtojai gavo 11.56 val.

„Gautas pranešimas, kad Utenoje, Kupiškio gatvėje, dega metalinis angaras, galimai ir automobiliai viduje. Atvykus pirmiesiems ugniagesiams buvo nustatyta, kad gaisras kilęs apie tūkstančio kvadratinių metrų ploto metaliniame angare, šlaitiniu stogu. Degimas buvo pastato pastogėje“, – situaciją komentavo ugniagesių gelbėtojų atstovė.

Gaisro vietoje dirba gausios ugniagesių gelbėtojų pajėgos. „Šiuo metu dirba ugniagesiai, atvykę septyniomis autocisternomis, automobiliniais keltuvais“, – detalizavo E. Zdanevičienė.

Gaisras lokalizuotas 14.50 val. „Ugnies plitimas sustabdytas, bet toliau vykdomi gesinimo darbai. Dalis pastato konstrukcijų yra sugriuvusios į patalpos vidų, atkeliama, gesinami lokalūs židiniai“, – teigė E. Zdanevičienė.

„Prašome gyventojų nebūti lauke, likti pastatų viduje, užsidaryti langus ir ventiliacijų angas. Taip pat būtinai perspėkite artimuosius, kaimynus, visus aplinkinius“, – rašoma Utenos rajono savivaldybės pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių