Žingsnis iki didžiulės nelaimės: gelbėta dvejų metų mergaitė atrodė nejudri ir apdujusi

  • Teksto dydis:

Per 70 kilometrų nuo kranto nutolusiame kelte medikų pagalbos prireikė dvejų metukų mergaitei. Jai buvo įtartas kaklo ir stuburo lūžis. Nedelsiant pakeltas karinių oro pajėgų sraigtasparnis, pasakojama LNK reportaže.

„Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras papasakojo, kad reikalinga pagalba, kadangi dvejų metų mergaitė kelte iškrito iš dviejų aukštų lovos, dviejų metrų aukščio“, – kalbėjo gelbėjimo įgulos vadovas Mindaugas Lazutka.

Atvykus karo medikams mergaitė atrodė nejudri ir apdujusi, tačiau galėjo judinti tiek rankas, tiek kojas, tad, panašu, kad skaudžių pasekmių pavyko išvengti.

Kodėl dvimetė iškrito, ar buvo palikta viena – neaišku.

„Po įvykio visada atrodo daug sprendimų neteisingi, tačiau įvyko taip, kaip įvyko“, – tęsė M. Lazutka.

Tiesa, gelbėtojams teko pasukti galvas, kaip tokį mažą vaiką nugabenti į ligoninę.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Reikėjo nestandartinių sprendimų, kas liečia imobilizavimą, nes dvejų metų vaikas yra mažas ir mūsų įranga nėra pritaikyta“, – sakė M. Lazutka.

Mergaitė su mama buvo pristatyta į Klaipėdos vaikų ligoninę. Medikai patvirtino, kad mergaitei pagalba suteikta laiku. Pastaroji greičiausiai atsipirks smegenų sutrenkimu, o jos gyvybei pavojus negresia.

Karinių oro pajėgų gelbėjimo įgulos dirba nuo 1998 metų. Dėl laivuose susižeidusių asmenų, sveikatos sutrikimų ar į dingusiųjų paieškas gelbėtojai kviečiami kone kas savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir vėl,

Ir vėl, portretas
po straipsneliu apie žiaurią nelaimę,laimingas korėjietis rankose laiko daiktą,panašų į galvą.Tokios asociacijos sukels skaitytojams neigiamus psichinei būklei padarinius.

O kas toj nuotraukoj pavaizduota ?!..

O kas toj nuotraukoj pavaizduota  ?!.. portretas
Ar mergaitė , ar dviaukštė lova ....... Juokas ima iki nugriuvimo ....

??????????

?????????? portretas
O ar neturėtų keltuose būti budintis medikas, dabar jau taip nusitaupyta, kad žmogus mažiau vertas nei koks šuo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių