Pereiti į pagrindinį turinį

8 tūkst. eurų iš svetimos sąskaitos laimės neatnešė

2016-03-01 12:18
BNS inf.
Shutterstock nuotr.

Telšių apylinkės prokuratūros prokuroras Žilvinas Gžimaila teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje vagyste, sukčiavimu, neteisėtu disponavimu elektronine mokėjimo priemone, jos duomenų panaudojimu bei neteisėtu prisijungimu prie informacinės sistemos kaltinamas 24-ejų metų mažeikiškis, iš svetimos sąskaitos pasiėmęs 8 tūkst. eurų.

Kaip pranešė prokuratūra, Mažeikių rajono apylinkės teismui perduotoje byloje kaltinamas vyras jau buvo teistas už įvairias vagystes ir atliko laisvės atėmimo bausmę. Tik spėjęs grįžti iš įkalinimo įstaigos mažeikiškis vėl įkliuvo teisėsaugai.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje ilgapirštis, vaikščiodamas vieno Mažeikių daugiabučio namo laiptinėje, atsitiktinai pasirinkęs vieno buto duris, pabandė atrakinti turimais raktais. Lengvai atidaręs jas ir apžiūrėjęs kambarius, prieškambaryje pastebėjo pakabintą vyrišką rankinę, kurioje rado dvi banko korteles, lapelį su galimai parašytais prisijungimo kodais bei 50 eurų.

Pavogęs rastus pinigus su kortelėmis kaltinamasis nutarė patikrinti turimų banko kortelių sąskaitos turinį. Vienai kortelei tikęs prisijungimo kodas kompiuterio ekrane parodė sąskaitoje esančius 17 tūkstančių eurų. Iš karto išsigryninęs 2 tūkstančius eurų kaltinamasis leidosi į kelionę su draugu.

Nuvažiavęs į Šiaulius nusipirko du nešiojamus kompiuterius ir keturis buteliukus brangių kvepalų. Po to, taksi automobiliu grįžęs į Mažeikius, degalinėje pirko maisto produktų, cigarečių, kitose parduotuvėse įsigijo keturratį motociklą, kompiuterines kolonėles bei du mobiliuosius telefonus.

Galiausiai, begryninant pinigus, banko kortelę sulaikė bankomatas, todėl visų pinigų išsigryninti nepavyko. Kaltinamasis, išleidęs turimus grynuosius, pradėjo pardavinėti nusipirktus daiktus.

Tiriant įvykį nustatyta, kad mažeikiškis išleido beveik 8 tūkstančius eurų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras Ž. Gžimaila pabrėžė pagrindinę klaidą, į kurią būtina atkreipti dėmesį kiekvienam iš mūsų: „Niekada nelaikykite banko kortelės ir prisijungimo kodų kartu. Tokiu būdu laikydami savo duomenis tik palengviname kelią netekti savo pinigų per labai greitą laiką. Geriausia būtų įsiminti slaptažodį.“

Vyras, kaltinamas šioje byloje už panašias nusikalstamas veikas yra įtarimas ir kitoje byloje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų