A.Anušauskas: „legalios alternatyvos narkotikams“ negali būti

Žiniasklaidoje pasirodžius publikacijoms apie Vilniuje veikiantį  įtartinomis tabako ir narkotinėmis medžiagomis prekiaujantį parduotuvių tinklą, Seimo narys Arvydas Anušauskas kreipėsi į atsakingas valstybės institucijas su prašymu ištirti šių parduotuvių veiklos legalumą.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas kreipėsi į Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybą prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Narkotikų kontrolės komisiją ir Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato 3-iąjį policijos komisariatą.

Šiuo metu Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo 4-oje valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto psichotropinių ir narkotinių medžiagų laikymo. Tyrimo eigoje buvo atliktos kratos bendrovės „Viltis“ būstinėje sostinės Pilies gatvėje ir įmonės parduotuvėse Liejyklos bei Daukšos gatvėse. Šioje byloje įtariamam bendrovės „Viltis“ direktoriui Tomui Ambrazui paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Anot A.Anušausko, valstybės ir savivaldybės institucijos turėtų kur kas aktyviau dalyvauti psichotropinių medžiagų platinimo užkardymo procese, baigti biurokratinį atsirašinėjimą ir siūlyti su šia sritimi susijusių teisės aktų pakeitimus. Pasak politiko, tai daryti reikia kuo skubiau.

„Jokios „legalios alternatyvos narkotikams“ nėra ir negali būti, kai kalbama apie šią opią problemą ir mūsų jaunimo sveikatą", - sako A.Anušauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių