Abiturientę pražudžiusio bėglio paiešką vykdęs pareigūnas nubaustas

  • Teksto dydis:

Nuo pareigūnų sprukusio ir tik po tragiškos avarijos sulaikyto Vaido Lelešiaus paieška buvo vykdoma netinkamai. 

Nuo pareigūnų sprukusio ir tik po tragiškos avarijos sulaikyto Vaido Lelešiaus paieška buvo vykdoma netinkamai. Vienas paiešką vykdžiusių pareigūnų jau gavo griežtą papeikimą. Dėl netinkamos paieškos žuvo abiturientė Rūta Kazlauskaitė.

Griežto papeikimo sulaukęs pareigūnas vos paprašytas parašė pasiaiškinimą dėl nesėkmingai vykusios V. Lelešiaus paieškos. Anot Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininko pavaduotojos Ingridos Žūkaitės, tiriant jo veiksmus išsiaiškinta, kad ne viskas buvo padaryta tinkamai, tačiau negalima teigti, kad pareigūnas nedarė nieko, todėl ir nuspręsta nesiūlyti atleisti iš darbo, rašo delfi.lt.

Nubaustas pareigūnas, anot I. Žūkaitės, priklauso Kauno apskrities policijos darbuotojų profesinei sąjungai. Su tyrimo medžiaga buvo supažindinti ir profsąjungos atstovai, kurie nelabai patenkinti atliktu tyrimu.

„Mes nesprendžiame, ar pareigūnas tinkamai ieškojo V. Lelešiaus ar ne, tačiau turime priekaištų tyrėjams – negalima atliekant tyrimą dėl pažeidimo tyrėjams patiems daryti pažeidimus, – DELFI sakė profsąjungos pirmininkas Algimantas Laukaitis. – Iš Prienų kasdien privažinėti į Kazlų Rūdą ir vykdyti paiešką sudėtinga. Žmonės kalbėjo, kad V. Lelešių matė laisvai vaikščiojantį po miestelį ne vieną dieną. Kur tada buvo Kazlų Rūdos pareigūnai? Negi jie nematė V. Lelešiaus? Šito mes pasigedome atliktame tyrime“.

Kaip paieškoje dirbo antras pareigūnas, turi paaiškėti per savaitę.

DELFI primena, kad R. Kazlauskaitę pražudęs V. Lelešius nuo Prienų pareigūnų paspruko kovo 18 d. 
Po avarijos gegužės 30 d. jis vėl atsidūrė pareigūnų rankose. Birželį, naktį iš 23 d. į 24 d., jis mirė Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje, kur buvo gydomas kelias dienas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

----

---- portretas
vieni nesprendzia kiti neiesko.....tai kam jie reikalingi??? lauksim kitos aukos.......ir kito papeikimo greiciasiai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių