Aferistų pinklėse – ir vėl garbaus amžiaus moterys

Nepaisant aibės pareigūnų įspėjimų, patiklūs gyventojai vis dar patenka į aferistų pinkles. Apsimetę tam tikrų profesijų atstovais toliau vilioja ir vagia pinigus. Šį kartą pavogta suma viršijo net 20 tūkst. eurų.

Gruodžio 23-ąją pareigūnai sulaukė dviejų pranešimų dėl apsimetėlių, kuriems dingus kartu dingo ir dviejų garbaus amžiaus moterų pinigai.

Vakar į Skuodo pareigūnus kreipėsi 80-ies metų moteris, kuri nurodė, kad apie 13 val. į jos namus pasibeldė nepažįstamoji, apsimetusi, jog jai sutriko sveikata, tad pasiprašė įleidžiama.

Geraširdė moteris, norėdama padėti, ją įsileido. Tačiau apsimetėlei išėjus, senjorė pastebėjo, kad iš piniginės dingo apie 630 eurų.

Dar viena moteris, gyvenanti Plungės rajone, kreipėsi dėl banko darbuotoju apsimetusio vyro, kuris paskambinęs telefonu nurodė, kad pas senolę atvyks pareigūnas patikrinti pinigų. Neužilgo atvykusiam „pareigūnui“ 82-ejų moteris atidavė vieną tūkst. eurų.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl vagystės.

Taip pat vakar į Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus kreipėsi 71-nerių moteris. Ji nurodė, kad lapkričio 29-ąją, jai būnant namuose, telefonu paskambino ir banko darbuotoju prisistatęs asmuo išviliojo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus ir iš banko sąskaitos pasisavino net 20 300 eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 215 straipsnio pirmąją dalį, kurioje nurodyta, kad tas, kas neteisėtai inicijavo ar atliko vieną ar daugiau finansinių operacijų viena ar daugiau svetimų, netikrų ar suklastotų elektroninių mokėjimo priemonių baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Pastaruoju metu panašių pranešimų padaugėjo. Aferistai apsimeta socialinės tarnybos darbuotojomis, medicinos sesutėmis, taip pat policijos ar banko darbuotojais.

Pavyzdžiui, šią savaitę, antradienį į pareigūnus 92-ejų moteris. Ji nurodė, į jos namų duris pasibeldė nepažįstamoji, prisistačiusi medicinos darbuotoja. Ji teigė neva turinti užsirašyti duomenis dėl tolesnio senolės gydymo.

Jai išėjus gyventoja pastebėjo, kad dingo jos 3 250 eurų, auksinis laikrodis bei kiti auksiniai papuošalai. Bendra žala siekė net 7,5 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onutei

onutei portretas
matyt ir pati esi aferistė, pati apgaudinėji ir vagi, bet žiūrėk kad ir pačios kas neapvogtų, lazdą turi 2-galus,nereikia džiaugtis kito nelaime, gal tie Pinigėliai buvo sutaupyti ir atidėti,kokiam svarbiam reikalui, senukai nebegali užsidirbti ir taupo kiekvieną skatiką. o jūs jauni valkatos, stiprūs, nenorit užsidirbti sąžiningai, tik vogti ir žudyti, tikrai esat grįžę į žemę iš pragaro

onute

onute portretas
Taip ir reikia tom durnom senėm kam durnėm pinigai jos arba kunigėliui atiduoda arba zekam padovanoja

senis

senis portretas
aš kvailių neužjaučiu jei turi pinigu ir nežino ka su jeis veikt lai atidavinėja tiem kas žinos ka su jeis daroma.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių