Akibrokštas: gydytoja kaltinama labai didelio kiekio psichotropinių medžiagų platinimu

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti labai didelio kiekio psichotropinių medžiagų platinimu ir kitais nusikaltimais kaltinamos Visagino ligoninės vyr. slaugytojos Svetlanos Ch. baudžiamąją bylą.

Medikė taip pat kaltinama prekyba poveikiu, dokumentų suklastojimu.

Kaip skelbė prokuratūra, į teisėsaugos pareigūnų akiratį Visagino ligoninės vieno iš skyrių vyr. slaugytoja pakliuvo dėl 2020–2021 metais galimai įvykdytų nusikalstamų veikų. Jai pareikšti kaltinimai, kad, pasinaudodama savo tarnyba ir pažintimis, susitarė paimti 600 eurų kyšį iš pažįstamos moters. Pinigai neva turėjo būti skirti gydytojams, kad moters šeimos nariui būtų nustatyti specialieji poreikiai.

Medicinos darbuotoja taip pat kaltinama neteisėtai įgijusi didelį kiekį psichotropinių vaistų ir juos platinusi. Tyrimo duomenimis, medikė, pasinaudodama ne mažiau kaip 30 suklastotų receptų, vaistinėse galėjo įsigyti labai didelį kiekį įvairių psichotropinių vaistų tablečių ir jas pardavinėti pažįstamiems asmenims.

Kaltę pripažino iš dalies

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro Manto Jurkėno, per tyrimą buvo išaiškintos ne tik šios medikės galimai padarytos nusikalstamos veikos, tačiau dar trys asmenys pripažinti padarę keturias nusikalstamas veikas.

Per tyrimą taip pat buvo nustatyti vienos Visagino ligoninės gydytojos padaryti teisės pažeidimai, neužtraukiantys baudžiamosios atsakomybės. Apie šiuos teisės pažeidimus prokuratūrai informavus Visagino ligoninės administraciją, ši įspėjo gydytoją apie tokio pobūdžio veiksmų nepriimtinumą.

Teismui kaltinamoji nurodė, kad savo kaltę pripažįsta iš dalies. Svetlana Ch. teigė iš dalies pripažįstanti kaltę dėl receptų suklastojimo ir panaudojimo, taip pat psichotropinių vaistų laikymo, tačiau neigia juos platinusi, taip pat neigia kaltinimus dėl kyšio priėmimo (prekybos poveikiu).

Kaip pranešė teismas, kaltinamoji parodymus teismui sutiko duoti po visų liudytojų apklausos.

Prašė uždarų posėdžių

Posėdžiui prasidėjus kaltinamoji ir jos gynėjas paprašė teismo bylą nagrinėti neviešuose posėdžiuose. Prašymą jie argumentavo tuo, kad žiniasklaidos atstovų dalyvavimas teismo posėdyje kaltinamajai daro poveikį, ją trikdo, kaltinamoji ima jaudintis, be to, šią istoriją paviešinus, kaltinamosios gali būti paprašyta išeiti iš dabartinio darbo. 

Prokuroras kaltinamosios ir jos gynėjo prašymui nepritarė. Teismas prašymo dėl uždarų posėdžių netenkino.

„Šiuo atveju nėra įstatyme nustatytų pagrindų, dėl kurių bylą reikėtų nagrinėti neviešuose posėdžiuose. Kaltinamosios nurodytos aplinkybės, kad viešumas gali pakenkti jos darbinei veikalai, yra tikėtinas, bet ne realiai egzistuojantis. Be to, byla turi visuomeninę reikšmę, visuomenė turi teisę žinoti apie teisme vykstančius procesus“, – pranešime pažymėjo bylą nagrinėjantis teisėjas Valdas Ciesiūnas.

Pasak jo, ateityje atsiradus svarbių priežasčių, toks prašymas bus svarstomas iš naujo.

Liudytojų apklausą teismas numatė pradėti kitą posėdį – rugpjūčio 10 d.

Kadangi aštuoni iš dešimt byloje esančių liudytojų gyvena Visagine ir Zarasuose, dėl komplikuoto susisiekimo su šiais miestais nuspręsta, kad liudytojų patogumui rugpjūčio 10 d. teismo posėdis vyks Visagino teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Manau psichotropiniu vaistų galima gauti ir injekciniu.Vienu žodžių turi būti tokia tarnyba kurioje zmogus galėtų kreiptis i ją ir kad padarytų kraujo tyrimus,dabar užmigus nuodija žmogų injekcijomis ir pagalbos negali gauti.Matosi adatos dūriai,kojos čiurnos vietoje ,kelio kirkšnyse ,sėdmenys , kaklo zojone ,skausmas nežmoniškas,zmogaus pasikeitė del skausmo eisena ,pagalbos negauna.

Kaunas

Kaunas portretas
Gerai butu kad paskelbtu ,kur galima kreiptis žmogui ,kuriam yra tokie vaistai per prievartą ,nežinant naudojama .Aš norejau pasitikrinti kraujo tyrimą,kuriame patikrintu sudėtį ,kas jame randama,norejau susimokėti uz kraujo tyrimą valstybinėje teismo ekspertų tarnyboje.Sake negali be policijos siuntimo,manau ne tiesa.Zinau ,kad pačiam nusprendus padaryti teismo medicinos ekspertų tyrimus, reikia pačiam susimokėti , sutinku ,bet paslaugos negavau.

Anonimas

Anonimas portretas
Nuo kada vyr slaugytoja -tampa gydytoja, kodėl antraštė neatitinka turinio
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių