Policija pradėjo dar du ikiteisminius tyrimus dėl trukdymo rinkėjams balsuoti

Policija pradėjo dar du ikiteisminius tyrimus dėl trukdymo rinkėjams balsuoti per savivaldos rinkimus, naujus tyrimus pradėjo Alytaus ir Marijampolės apskričių pareigūnai.

„Marijampolės apskrityje ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praeitą penktadienį, kovo 10 dieną, gavus informacijos dėl galbūt planuojamo rinkėjų papirkinėjimo per antrąjį turą“ – BNS trečiadienį sakė policijos atstovas Ramūnas Matonis.

Alytaus apskrities policija tyrimą pradėjo antradienį.

Kaip pranešė policija, Alytuje, Pulko gatvėje, į rinkimų apylinkę 61 metų vyras atvežė asmenis.

Įtariama, kad keliems iš jų buvo siūloma balsuoti už konkretų kandidatą šiuo metu vykstančiuose išankstiniuose savivaldybių merų rinkimuose.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl, įtariama, trukdymo pasinaudoti rinkimų teise.

Už šią nusikalstamą veiką numatoma bausmė – viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Antradienį Lietuvoje prasidėjo išankstinis balsavimas savivaldos rinkimuose, per pirmąją išankstinio balsavimo dieną savo valią antrajame merų rinkimų ture išreiškė beveik 23,6 tūkst. arba 1,66 proc. rinkėjų.

„Nuo kovo 6 dienos gautas 21 pranešimas apie galimus pažeidimus, daugiausiai iš Vilniaus apskrities – dešimt. Daugiausia pranešta apie neleistiną agitaciją, sugadintą rinkimų stendą, įtaria stebėtojus neskaidrumu, asocialių asmenų būriavimasis“, – BNS sakė R. Matonis.

Per visą savivaldos rinkimų laikotarpį gauta per 190 pranešimų dėl galimų pažeidimų, susijusių su rinkimais, atliekami devyni ikiteisminiai tyrimai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
gal geriau poze liuks susirupintu narkseimuku su visais pedukais griaunanciais swima ir tais kurie dievina dieduko budelius matomai delto ir iremintas kad tyletum ?????=0
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių