Antradienį –150 pranešimų dėl karantino nesilaikymo: žmonės būriuojasi

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis teigia, kad antradienį policija sulaukė 150 pranešimų dėl galimo karantino pažeidimo.

Karantino laikotarpiu policija jau sulaukė virš 4 tūkstančių pranešimų dėl karantino draudimų nesilaikymo. Policijos departamento atstovas trečiadienį Eltai teigė, kad dažniausiai žmonės informuoja apie galimą saviizoliacijos nesilaikymą.

„Daugiausia saviizoliacijos pažeidimai ir kad viešose vietose žmonės būriuojasi“, – informavo R. Matonis.

ELTA primena, kad Vyriausybė pastarąjį trečiadienį nutarė pratęsti karantiną iki balandžio 13 d., t. y. Velykų antrosios dienos. Karantinas šalyje įvestas nuo kovo 16 d.

Karantino laikotarpiu šalies piliečiams draudžiama išvykti iš šalies, uždarytos parduotuvės (išskyrus maisto ir vaistines) bei kavinės. Taip pat draudžiami žmonių susibūrimai, neveikia šalies švietimo, ugdymo įstaigos, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų. Jei būtina išeiti iš namų, rekomenduojama dėvėti kaukes arba respiratorius arba kitas nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Šią savaitę įsigaliojo draudimas asmenims parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose lankytis ir būti didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis. Taip pat reikalaujama laikytis saugaus kontakto, prekybos ir paslaugų vietose lankytis po vieną šeimos narį.

Seimas antradienį pritarė siūlymui didinti baudas už privalomojo karantino nesilaikymą. Baudos bus padidintos iki 6 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ha ha

Ha ha portretas
Pirma budulius su budulytem reiktu gaudyt is kiemu, is prekybos centru ir vezt i karantina.

Taip

Taip portretas
Kad buriuojasi tai dar nera tokia didele beda, betkai pamatai maxsimose pilna atvaziavusiu kurie nesilaiko saviizoliacijos, tai cia jau beda. Net jau baisu eiti i maxsima kai vaiksto emigrantai pulkais, be kaukiu, girti ir apsisnargliave, tai ir norisi begt is parduotuves. Va tokius reikia gaudyt, kurie tik gryze ir lekia apsipirkinet. Kuo daugiau tokiu kausu suvaziavo, tuo blogiau normaliems zmonems.

Klaustukas

Klaustukas portretas
Tiek pranesimu,o kur atsakas,kur nubaustieji buduliai?durniu slenis su visa valdzia ir policija prisakyje.Visi politiniai impotentai.Ir viskas padoriai liaudziai ant peciu,neskit vergai nuzemintieji.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių