Pereiti į pagrindinį turinį

Sutriuškinta narkotikų kontrabandos gauja: metamfetaminas keliavo į Norvegiją

2016-01-18 06:37
BNS inf.
Muitinės nuotr.

Muitinės kriminalistai Norvegijos policijai padėjo išaiškinti Lietuvoje ir Norvegijoje veikusį narkotikų prekybos tinklą.

Kaip pranešė muitinė, Norvegijos Vestfoldo policijos apygardos pareigūnams bendradarbiaujant su Lietuvos Muitinės kriminaline tarnyba Europolu iš viso abiejose šalyse sulaikyti 25 asmenys, kaltinami metamfetamino kontrabanda iš Lietuvos į Norvegiją ir prekyba. Pareigūnų žiniomis, tarptautinės narkotikų kontrabandos organizavimu užsiėmė Ukmergės nusikalstama grupuotė.

Šiomis dienomis buvo pareikšti įtarimai paskutiniam iš 20-ies lietuvių, įtariamų narkotikų kontrabanda Lietuvoje ir Norvegijoje.

Į Lietuvos ir Norvegijos pareigūnų akiratį nusikalstama 25 asmenų grupė pakliuvo dar 2014 metų spalį, pradėtos tarptautinės operacijos metu.

Šiai neteisėtai veiklai vadovavo Ukmergės nusikalstama grupuotė, talkinama Plungės ir Telšių rajonų gyventojų. Lietuvoje pagaminti narkotikai – amfetaminas ir metamfetaminas – į Norvegiją dažniausiai būdavo gabenami automobilių kuro bakuose įrengtose slėptuvėse. Šioje šalyje nuolat gyvenantys ir dirbantys lietuviai užsiėmė amfetamino didmenine prekyba perparduodami jį vietos prekeiviams.

Pareigūnų žiniomis, per minėtą laikotarpį į Norvegiją galėjo būti pergabenta iki 54 kilogramai narkotikų. Pastaroji šalis narkotikų prekeivius traukia bene didžiausiomis kvaišalų kainomis Skandinavijoje.

Kratų metu, teisėsaugos pareigūnai aptiko 27 kilogramus amfetamino ir metamfetamino, jų vertė – maždaug 1,9 mln. Norvegijos kronų (apie 198 tūkst. eurų). Narkotikai dažniausiai buvo slepiami miškingose Norvegijos vietovėse įrengtose slaptavietėse.

Didžioji dalis iš kaltinamųjų buvo sulaikyti Norvegijoje, 19 iš jų suimti laukia teismo. Taip pat suimti ir 5 Norvegijos piliečiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų