Aukų dėžučių vagystės Panevėžyje: tai lyg iš ubago pavogti lazdą

Rodos, nebėra nieko švento. Dar praėjusių metų pabaigoje iš Rožyno veterinarijos klinikos pavogta aukų dėžutė, priklausiusi „Mažas draugas“ prieglaudai. Joje klinikos lankytojai galėjo aukoti benamiams gyvūnėliams. Nuostolis – 50 eurų.

Dažniausiai apvagia beglobius gyvūnus

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Jukniūtė tikino, kad aukų dėžučių dingimai – retas atvejis.

„Būtent paskutinis atvejis buvo užfiksuotas minėtoje veterinarijos klinikoje. Konkrečios statistikos dėl aukų dėžučių vagysčių nevedame. Panevėžio apskrityje tokio pobūdžio vagystės yra labai retos. Dažniausiai pasitaiko, kai pasisavinama aukų dėžutė, kuri skirta surinkti lėšas gyvūnams“, – sakė ji.

Liūdna ir sunku suprasti tokį žmonių elgesį.

Liūdna ir sunku suprasti

VšĮ „Mažas draugas“ savininkė Anželika Jaškuvienė patikino, kad šis nutikimas – kol kas vienintelis.

„Liūdna ir sunku suprasti tokį žmonių elgesį. Dėžutes susirenkame maždaug kas pusmetį, tad ir ši dėžutė paskutinį kartą buvo tikrinta vasarą. Kreipėmės į policiją ir tikimės, kad vagis bus surastas, nes taip elgtis su bejėgiais keturkojais – negalima!“ – sakė prieglaudos savininkė.

Vienas – pavogė be žodžių, kitas – prisistatė atstovu

Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė atskleidė, kad ir jų prieglaudos dėžutės kartas nuo karto dingsta.

Rūta Liberienė (R. Ančerevičiaus/jp.lt nuotr.)

„Iš mūsų šiemet pavogė jau dvi dėžutes: vieną iš „JYSK“ parduotuvės, o kitą – iš „PetCity“. Labai apmaudu. Į policiją nesikreipėme. Parduotuvių kameros užfiksavo, kad „JYSK“ dėžutę pavogė vyras, o „PetCity“ – moteris, kuri prisistatė, lyg būtų mūsų atstovė ir pasiėmė aukas. Parduotuvėms esame davę sąrašą asmenų, kas, iš tiesų, gali pasiimti aukas. Tačiau, panašu, kad sąrašu ne visuomet vadovaujamasi“, – teigė moteris bei pridūrė, kad tikslaus nuostolio įvardyti negali, tačiau „JYSK“ dėžutėje turėjo būti apie 30 eurų, o „PetCity“ – dar didesnė suma.

Vadovė atviravo, kad toks vagių elgesys – nesuvokiamas. „Juk tai, lyg iš ubago pavogti lazdą. Negalima taip elgtis!“ – sakė R. Liberienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam L :

Tam L : portretas
Ir neaukojam zinomai "verslininkei". O del svetimo turto,tai jo pasisavinimas dabar iteisintas pasauliniu lygiu! Kaip ir "laisvos rinkos" varzymas. Ir kaip ir terorizmas. Puikiai zinant,kad nuostoliai tik ubagams,o ne magnatams,generolams,oligarchams,kaip kad meluojama!

L

L portretas
Nenorite, neaukokit. Tai ne bilietas į parduotuve. Išeina, kad pateisinate svetimo turo pasisavinimą.

O prasyti

O prasyti portretas
pinigu is ubagu savajam bizniui - padoru,ponia Ruta!?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių