Automobilio bagažinėje pasieniečiai aptiko 2 tūkst. pakelių cigarečių

  • Teksto dydis:

Netoli Kapčiamiesčio pasieniečiai sulaikė neregistruotu automobiliu „Citroen C5“ vykusius druskininkietį ir Lazdijų savivaldybės gyventoją.

Automobilyje VSAT pareigūnai aptiko 2000 pakelių kontrabandinių cigarečių.

Trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktines Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai kartu su kolegomis iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus Lazdijų rajono Kapčiamiesčio seniūnijos Pertako kaimo ribose patikrinti sustabdė automobilį „Citroen C5“. Ši vieta yra maždaug už 3 kilometrų nuo sienos su Baltarusija, netoli Kapčiamiesčio miestelio.

Neregistruotą mašiną vairavo 30-metis Druskininkų gyventojas. Kartu vyko 20-metis Lazdijų savivaldybėje gyvenantis vyras. Automobilio bagažinėje pasieniečiai aptiko 2000 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Keleivis prisipažino, kad kontrabandiniai rūkalai priklauso jam.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Lazdijų savivaldybės gyventojui, kuris su kontrabanda neseniai jau buvo įkliuvęs pasieniečiams, pradėta administracinė teisena.  Šįkart už tokį pakartotinį nusižengimą jam gresia bauda nuo 5760 iki 6000 eurų. Šią bylą nagrinėsiantys Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmai taip pat gali konfiskuoti automobilį „Citroen C5“.

Prie jo vairo sėdusiam druskininkiečiui už neregistruotos transporto priemonės vairavimą skirta 15 eurų bauda.

Po apklausų abu asmenys paleisti. Automobilis ir cigaretės saugomi Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kaslas bizniuka varo !!!!

Nėra ko čia girtis

Nėra ko čia girtis portretas
Randa tūkstančius o paskui stebuklingai dingsta.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių