Baltarusė cigaretes į Lietuvą vežė automobilio dugne

  • Teksto dydis:

Rakų punkte VSAT pareigūnai sulaikė Baltarusijos pilietę, bandžiusią automobilyje įrengtoje slėptuvėje į Lietuvą įvežti daugiau kaip tūkstantį pakelių cigarečių. Rūkalai buvo slepiami „Renault Laguna“ dugne. Moteriai už tai gresia tūkstantinė bauda.

Šeštadienį Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko užkardos pasieniečiai Rakų kontrolės punkte tikrino į Lietuvą vykusį automobilį „Renault Laguna“ baltarusiškais numeriais. Pasienyje su Baltarusija esantis minėtas punktas dirba tik tris dienas, nuo penktadienio iki sekmadienio. Tuomet per jį nuo 11 iki 17 valandos gali vykti abiejų šalių pasienio ruožų gyventojai.

Kontrolės metu vairuotoja, 45-erių Baltarusijos pilietė, VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus kelionės ir transporto priemonės dokumentus. Įtarimų sukėlusį užsienietės automobilį pasieniečiai nusprendė nuodugniai patikrinti A. Barausko užkardoje, kur tokiems patikrinimams yra techninės sąlygos.

Čia ir paaiškėjo, kad transporto priemonės salone yra išpjautos specialios ertmės, o dvigubame dugne įrengta slėptuvė. Joje pasieniečiai rado 1020 pakelių cigarečių „NZ Gold“. Rūkalai ženklinti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Dėl kontrabandos VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėta administracinė teisena. Cigaretes nuosavame automobilyje slėpusiai baltarusei gresia bauda nuo 3500 iki 6000 eurų ir automobilio konfiskavimas.

Po apklausos moteris paleista. Jai įteiktas šaukimas atvykti į teismo posėdį. Cigaretės ir automobilis saugomi A. Barausko pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

wacekas

wacekas portretas
raku punkte rakom pastate balta ruse
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių