Baltarusiai į Radviliškio geležinkelio stotį atvyko, įtariama, pasiimti kontrabandos

  • Teksto dydis:

Radviliškio geležinkelio stotyje pasieniečiai sučiupo du baltarusius. Įtariama, kad jie atvyko į automobilį „VW Passat“ susikrauti kontrabandinio krovinio. Daugiau kaip 2 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų buvo krovininiame sąstate, anksčiau atvažiavusiame iš Baltarusijos.

Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai kartu su „Lietuvos geležinkeliai“ Saugos ir rizikų valdymo departamento darbuotojais Radviliškio geležinkelio stoties ribose pastebėjo įtartiną vyrą. Jis link netoliese stovėjusio automobilio „VW Passat“ lietuviškais numeriais nešė krepšį.

VSAT pareigūnai jau turėjo žinių, kad čia gali būti perkraunamas nelegalus krovinys. Pasieniečiams sulaikius vyrą paaiškėjo, kad tai yra 29-erių Baltarusijos pilietis. Krepšyje jis nešė 740 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Automobilyje sėdėjo, kaip paaiškėjo vėliau, irgi Baltarusijos pilietis, 28-erių. Jis nepakluso teisėtam pasieniečių reikalavimui išlipti iš automobilio. VSAT pareigūnams teko išdaužti automobilio vairuotojo durelių langą ir panaudojus fizinę jėgą užsienietį sulaikyti.

Radviliškio geležinkelio stotyje stovėjusio krovininio sąstato dviejų vagonų konstrukcijose VSAT pareigūnai aptiko dar 1430 tokių pat pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškais akcizo ženklais. Visos operacijos metu rasta 2170 pakelių nelegalių rūkalų, kuriuos, įtariama, turėjo išsigabenti sulaikyti baltarusiai. Sąstatas anksčiau į Lietuvą atvyko iš Baltarusijos.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Pasieniečiai juos uždarė į areštinę.

Cigaretės ir automobilis „VW Passat“ saugomi Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardoje.

Sekmadienį VSAT pareigūnai Radviliškio geležinkelio stotyje stovėjusio vagono konstrukcijoje irgi buvo aptikę 760 pakelių cigarečių „Minsk“ su baltarusiškais akcizo ženklais. Dėl to pradėta administracinė teisena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių