Baltarusis kontrabandines cigaretes slėpė automobilio oro pagalvės vietoje

  • Teksto dydis:

Šumsko punkte pareigūnai sulaikė baltarusį, kuris į Lietuvą automobilio slėptuvėse bandė įvežti beveik du tūkstančius pakelių cigarečių. Jų buvo net oro pagalvės vietoje.

Sekmadienį Šumsko punkte VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Kenos pasienio užkardos pasieniečiai ir ten dirbę muitininkai tikrino į Lietuvą iš Baltarusijos vykusį automobilį „Subaru Legacy“.

Baltarusijoje registruotą transporto priemonę vairavo 31-erių šios šalies pilietis.

Pasieniečiams kilus įtarimų, kad užsienietis gali vežti neteisėtą krovinį, nuspręsta automobilį patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema. Paaiškėjo, kad „Subaru Legacy“ yra įrengtos slėptuvės kontrabandai gabenti.

Cigaretės slėptos automobilio durelėse, galiniame bamperyje, vietoje keleivio pusėje turėjusios būti oro pagalvės, po priekinėmis sėdynėmis bei degalų bako konstrukcijose.

Iš viso pasieniečiai ir muitininkai aptiko 1990 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slim“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Muitininkų skaičiavimais, tokio krovinio vertė, įskaičiavus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra 6945 eurai.

Baltarusis, transporto priemonė ir neteisėtai gabenti tabako gaminiai perduoti muitinės pareigūnams, kurie toliau tiria šį įvykį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių