Pereiti į pagrindinį turinį

Bepiločiai orlaiviai jau kelią nerimą įkalinimo įstaigoms

2015-07-09 14:13
DMN inf.

Praėjusią naktį virš Marijampolės pataisos namų sklandžiusi nuotolinio valdymo skraidyklė numetė nuteistiesiems dovaną – paketą su mobiliaisiais telefonais.

Tomo Raginos nuotr.

Praėjusią naktį virš Marijampolės pataisos namų sklandžiusi nuotolinio valdymo skraidyklė numetė nuteistiesiems dovaną – paketą su mobiliaisiais telefonais. Kalėjimų departamentas pripažįsta, kad bepiločiai orlaiviai kelia rimtą pavojų kovoje su draudžiamų daiktų patekimu į įkalinimo įstaigas.

Liepos 9-osios naktį Marijampolės pataisos namų prižiūrėtojai tris kartus pastebėjo virš įstaigos skraidantį objektą. Kilo įtarimas, kad nuotolinio valdymo skraidykle bandoma įmesti nuteistiesiems draudžiamų daiktų. Pareigūnai sureagavo ir visus kartus tikrino teritorijas, virš kurių orlaivis skraidė. Tačiau paieškos buvo bevaisės.

Ryte pareigūnai nusprendė papildomai patikrinta gamybinė zona ir pastatų stogai. Įtarimai pasitvirtino – ant vieno iš gamybinių pastatų stogo buvo rastas nemažas keturkampis paketas. Jo viduje buvo įpakuoti aštuoni mobilaus ryšio telefonai. Visi daiktai perduoti Marijampolės apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė sako, kad vis labiau Lietuvoje įsitvirtinusios nuotolinio valdymo skraidyklės jau kelia nerimą. „Su Civilinės aviacijos administracijos atstovais diskutuojame ir ieškome sprendimų, kaip išspręsti šią problemą. Akivaizdu, kad tai tik pradžia ir skraidyklės ateityje bus tikras galvos skausmas mums", – sako Ž. Mikėnaitė.

Pastaruoju metu ypač padažnėjo atvejų, kai virš įkalinimo įstaigų pastebimi skraidantys bepiločiai orlaiviai. Vien šią savaitę Marijampolės pataisos namų pareigūnai užfiksavo šešis tokius atvejus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų