Beveik milijono eurų vertės rūkalų kontrabandą atvežęs vairuotojas ją paliko ir pabėgo

  • Teksto dydis:

Į Medininkų kelio postą beveik milijono eurų vertės cigarečių kontrabandą atvežęs baltarusis paliko vilkiką ir pabėgo.

Kaip trečiadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT), vilkiką „Iveco“ vairavęs vyras į Medininkų kelio postą atvyko praėjusį ketvirtadienį popiet. Jis pareigūnams nurodė vežantis medienos plokščių krovinį.

Kadangi tokiuose kroviniuose dažnai aptinkama kontrabanda, muitininkai nusprendė vilkiką detaliai apžiūrėti ir nukreipė jį į patikrinimo vietą.

Netrukus pareigūnai vilkiką aptiko posto teritorijoje, su spynoje paliktais rakteliais.

„Vairuotojas, matyt baimindamasis būsimo patikrinimo, tiesiog pabėgo. Tiesa, prieš tai jis buvo spėjęs pakeisti transporto priemonės valstybinius numerius, ko gero tikėdamasis apgauti muitinės pareigūnus (tačiau galiausiai nusprendė nerizikuoti)“, – rašoma pranešime.

Pernai MKT pareigūnai Raigardo kelio poste buvo atskleidę schemą, kai, sukeičiant valstybinius numerius ir dokumentus, į Lietuvą nepatikrinti įvažiuodavo kontrabandos pilni vilkikai.

Praėjusią savaitę sulaikytame krovininiame automobilyje aptiko mažiausiai 350 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 980 tūkst. eurų. Tikslus rūkalų kiekis dar nustatinėjamas.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

//////

////// portretas
Atima iš vienų , kiti tvarkos darytojai, uždeda banderoles ir parduoda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių