Brazilijoje nužudyto lietuvio sesuo: net neįsivaizduojame, kaip pargabenti kūną

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Ketvirtadienio vakarą pasklidusi žinia apie Brazilijoje nužudytą lietuvį Adamą Žindul sukrėtė visuomenę. Vyro artimieji prašo žmonių pagalbos, nes kol kas informacijos žino labai mažai.

Kaip jau buvo rašyta, Brazilijoje į pietus nuo Rio de Žaneiro 37-erių lietuvis buvo nužudytas, o jo žmona, įtariama, išžaginta per užpuolimą netoli vieno populiaraus pajūrio miestelio.

Penktadienį socialiniuose tinkluose pradėjo plisti nužudyto vyro artimųjų pagalbos prašymas.

„Būtume dėkingi už bet kokią pagalbą – informacinę, kontaktinę, organizacinę. Adamo kūnas yra Instituto Medico Legal (IML) Paraty. Jo žmona Flavia Maria Lourence yra ligoninėje. Ji yra gyva, bet dar neatgavusi sąmonės, jokių kitų duomenų, jos kontaktų neturime. Ši informacija gauta neoficialiais šaltiniais, su oficialiais atstovais dar nepavyko susisiekti“, – portalui penktadienio popietę pasakojo nužudytojo sesuo Renata Žindul.

Anot moters, į pagalbos šauksmą, paskelbtą virtualioje erdvėje, atsiliepė daug žmonių, kurie gyvena ar dirba Brazilijoje, turi ten draugų. „Žmonės pranešė, kuriame morge galimai gali būti brolio kūnas“, – moteris dėkoja žmonėms, kurie neliko abejingi jų skausmui.

Adamas Žindul su žmona Flavia Maria Lourence. „Facebook“ nuotr.

Pašnekovė tikino, kad oficialiame ambasados pranešime buvo patvirtinta, kad 37-erių programuotoju dirbęs A. Žindul buvo nužudytas. Daugiau jokios informacijos iš jos kol kas nesulaukė.

„Neįsivaizduojame, kaip pargabenti palaikus. Žinome, kad prieš kelionę į Braziliją jis buvo apsidraudęs, bet nežinome nei kur, nei kurioje bendrovėje, – moteris teigė, kad visa šeima yra labai sukrėsta. – Nežinome nei ko griebtis, nei kaip logiškai elgtis. Nelikite abejingi mūsų nelaimei.“ Paklausta, ar šeimai nereikia finansinės pagalbos pargabenant brolio palaikus į Lietuvą, moteris tikino, kad su šeima susisiekė dalis giminių ir pasiūlė savo paramą. „Finansinė pagalba būtų aktuali“, – sunkiai žodžius rinkdama neslėpė pašnekovė.

R. Žindul teigė, kad jos brolis pastaruoju metu gyveno Airijoje, Dubline. Pernai spalio mėnesį vedė ir į Braziliją važiavo artimiau susipažinti su žmonos šeima, susitvarkyti santuokos formalumų, pailsėti. „Su brolio žmona bendravome virtualiai, jos dar gyvai nespėjome pamatyti“, – atviravo verkianti moteris. Anot jos, brolis buvo labai geras žmogus.

Galinčius suteikti reikšmingos informacijos apie nelaimę, R. Žindul prašo susisiekti šiais kontaktais 865618180 arba rašyti laišką elektroniniu paštu renata.zindul@gmail.com.

Kolegos neslepia: tai siaubinga

Kaip portalas jau rašė, A. Žindul prieš keletą metų dalyvavo rinkimuose ir su Liberalų sąjūdžiu bandė patekti į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą.

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio komunikacijos vadovė Dovilė Mardosienė portalui kauno.diena.lt penktadienį pasakojo, kad kolegas labai sukrėtė ši žinia.

„Kolegos apie jį atsiliepė kaip apie šiltą ir mielą žmogų. Jis negriežė pirmuoju smuiku, nelipdavo pirmas į sceną, tačiau ramiai stebėdavo įvykius iš šono. Jam buvo aktualios politinės naujienos, jis visada išklausydavo. Vyras mėgo dirbti, bet jam nebuvo svarbu, kad į jį būtų sutelktas dėmesys“, – D. Mardosienė pastebi, kad jai pačiai pažinti A. Žindul neteko.

Pašnekovė teigė, kad vyras partijos nariu buvo iki šiol, tačiau pastaruoju metu jis aktyviai nedalyvavo partijos veikloje.

Nužudymu įtariamas brazilas sulaikytas

Penktadienį Užsienio reikalų ministerijos atstovė Rasa Jakilaitienė BNS patvirtino, kad lietuvio turisto nužudymu įtariamas Brazilijos pilietis buvo sulaikytas nusikaltimo vietoje, 

Lietuvos generalinis konsulatas San Paule gavo oficialų Rio de Žaneiro policijos patvirtinimą, kad Parati mieste nužudytas Lietuvos pilietis.

Įvykį tiria vietos policija.

Konsulatas Lietuvos policijai išsiuntė informacinį pranešimą apie įvykį su prašymu informuoti artimuosius.

Kaip pranešė žiniasklaida, policija nurodė, kad A. Žindul lavonas rastas jo išsinuomotuose apartamentuose, o jo žmona pareigūnams sakė buvusi išprievartauta. Moteris nuvežta į ligoninę.

Tarnybos nekomentavo galimų užpuolimo motyvų ir nepateikė jokių kitų detalių.

Kaip pranešė Brazilijos naujienų televizija „Globo“, A. Žindul ir jo žmona, Brazilijos pilietė, buvo išsinuomoję namą šalia atokaus paplūdimio Praja do Sono, jį galima pasiekti tik laiveliu arba per atogrąžų mišką vedančiu keliuku.

Praja do Sono yra už 26 kilometrų nuo Parati – vaizdingo miestelio akmenimis grįstomis gatvėmis ir kolonijinių laikų pastatais. Už kelių valandų kelio nuo Rio de Žaneiro esantis miestelis yra populiarus tarp turistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laukis

laukis portretas
Koks jum cia lietuvis-asilai.Adamas-lenkiskas vardas,pavarde irgi sulenkinta.Pagal pavarde ir varda-lenkas ir dar durnas,nes issinuomavo nama dziunglese,laukiniu salyje.Idomu ar patele buvo vietine metise?

???

??? portretas
Nejaugi visa savaite ,,Kauno diena,,galvoja kaip parvezti kuna is Brazilijos? Ar nebeturite ka rasyti?

kūnas

kūnas portretas
kūno pargabenimui yra kelionių draudimas
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių