Brolis įtariamas seksualiai išnaudojęs seserį

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos prokuratūra perdavė į teismą nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 19-metis vieno Aukštaitijos kaimo gyventojas kaltinamas mažametės sesers seksualiniu prievartavimu ir padėjimu ją išžaginti.

Dar vienas šios šeimos narys, kuris buvo įtariamas mažametės išžaginimu ir seksualiniu prievartavimu, baudžiamosios atsakomybės išvengė dėl savo amžiaus – tuo metu, kai mergaitė galbūt nukentėjo, jis pats buvo mažametis, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Apie tai, kad daugiavaikėje asocialioje šeimoje galbūt naudojama seksualinė prievarta, pirmuosius signalus gavo mokyklos, kurioje mokosi minėtos šeimos atžalos, pedagogai. Jiems apie tai prasitarė pati mažametė nukentėjusioji.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, buvo nustatyti du įtariamieji – tuo metu 18-metis mergaitės brolis ir dar vienas kartu gyvenantis jųdviejų giminaitis. Pastarojo atžvilgiu ikiteisminis tyrimas šį pavasarį nutrauktas, nes tuo metu jam dar nebuvo suėję 14 metų.

Dėl savo mažametystės jis išvengė baudžiamosios atsakomybės ir dar dėl kelių nusikalstamų veikų, kuriomis buvo įtariamas anksčiau. Todėl nutarimą dėl ikiteisminio tyrimo nutraukimo priėmęs Panevėžio apygardos Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Ignas Raila nutarė pradėti minėto paauglio atžvilgiu procesą dėl vidutinės priežiūros priemonės taikymo ir vaikinas vėliau buvo apgyvendintas vaikų socializacijos centre.

Pilnamečiui mažametės broliui netrukus teks sėsti į teisiamųjų suolą Panevėžio apygardos teisme.

Įtariama, kad su maža mergaite nederamai buvo elgiamasi, kai namuose nebūdavo suaugusiųjų, ji seksualinę prievartą galėjo patirti ne vieną kartą.

Šią baudžiamąją bylą į teismą perdavęs nepilnamečių justicijos srityje besispecializuojantis prokuroras I. Raila įsitikinęs, kad vaikų elgesys labai priklauso nuo tėvų pasirinkto gyvenimo būdo, auklėjimo šeimoje.

Prieš teismą netrukus stos suaugęs vyras, įtariamas lytiškai santykiavęs su minėtoje šeimoje gyvenančia kita nepilnamete – dar neturėdama 16-kos metų, mergina pastojo. Jos tėvai šia istorija susidomėjusiems pareigūnams teigė, kad paauglės bendram gyvenimui su gerokai vyresniu vaikinu neprieštaravo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Neleisti daugintis tokiom seimom.Greit Lietuva taps vien iskrypeliu salimi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių