Dėl cigarečių sulaikytas rusas pasieniečiui siūlė penkių eurų kyšį

  • Teksto dydis:

Vilkiko vairuotojas Rusijos pilietis Medininkų kontrolės punkte mėgino pasieniečiui įsiūlyti penkių eurų kyšį. Rusas prisidarė rimtų nemalonumų vos dėl kelių pakelių cigarečių.

Pirmadienį tuoj po vidurnakčio Medininkų punkte VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnas tikrino į Lietuvą iš Baltarusijos atvykstančio 45-erių Rusijos piliečio ir jo vairuoto vilkiko „Volvo FH Truck“ su puspriekabe „Schmitz SKO“ dokumentus. Vilkikas ir puspriekabė buvo pažymėti rusiškais registracijos numeriais.

Rusijos pilietis neslėpė, kad veža šešis pakelius cigarečių. Pagal galiojančią tvarką asmuo gali be mokesčių vežti du pakelius.

Apie tai informuotas vairuotojas VSAT pareigūnui pasiūlė „susitarti“ ir pateikė savo pasą, kuriame buvo įdėta penkių eurų kupiūra. Pasienietis Rusijos pilietį įspėjo, kad už tokius veiksmus jam gresia baudžiamoji atsakomybė. Vairuotojo tai nesudrausmino. Jis pareiškė žinąs apie galimus nemalonumus, bet nesiliovė siūlyti VSAT pareigūnui paimti pinigus.

Rusijos pilietis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. VSAT Vilniaus rinktinėje dėl papirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas.

Vilkikas su puspriekabe saugomi Medininkų punkte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Haha

Haha portretas
Medalį paseneciui, ir 5 eurus premijos.

T

T portretas
Uzpyko kad ne 50€ nepasiule:))

RoSSijoje

RoSSijoje portretas
5 eur labai daug
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių