Dėl šaltakraujiško nužudymo prieš teismą stos trys paaugliai

  • Teksto dydis:

Teismui perduota byla, kurioje trys vaikinai kaltinami žmogaus nužudymu iš chuliganiškų paskatų.

Tik vienas iš kaltinamųjų Zarasų rajono gyventojų yra sulaukęs pilnametystės, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Nusikaltimas įvykdytas pernai liepą. Apie 3 val. nakties pro autobusų stotelę viename Zarasų rajono kaime važiavęs žmogus pastebėjo gulintį negyvą vyrą. Jis buvo išrengtas, ant kūno matėsi smurto žymės.

Atvykę policijos pareigūnai nustatė, kad mirusysis – 56 metų gretimo kaimo gyventojas. Vėliau teismo ekspertai konstatavo, kad jo mirtis – smurtinė, jis buvo smarkiai sužalotas – lūžę kaulai, plyšę vidaus organai.

Kaltinamieji galimai mušė ir tyčiojosi iš autobusų stotelėje sėdėjusio vyro.

Ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo atlikę Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai netrukus nustatė įtariamuosius – 21 metų R. M. bei du nepilnamečius.

„Tyrimo metu surinktais duomenimis, vakare, matant kaimo paaugliams, du kaltinamieji galimai mušė ir tyčiojosi iš autobusų stotelėje sėdėjusio vyro. Įtariama, kad po kelių valandų sugrįžę, jie trise tą patį vyrą vėl mušė ir spardė, padarydami jam mirtinus sužalojimus“, – sako tyrimui vadovavusi prokurorė Vaida Baranauskienė.

Jaunuoliams pareikšti kaltinimai dėl bejėgiškos būklės žmogaus nužudymo veikiant bendrininkų grupėje ir dėl vagystės – iš užpulto vyro jie pavogė kelis butelius alkoholinių gėrimų.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.


Šiame straipsnyje: nužudymaspaaugliaiteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ura!!!

ura!!! portretas
LAISVE IR NELIECIAMUMA NEPILNAMECIAMS,,vaikams''
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių