Du stirnos patinus ir jauniklį sumedžiojusiam vyrui gresia tūkstantinė bauda

  • Teksto dydis:

Šiaulių rajone registruoto Pakapės medžiotojų būrelio nariui už medžioklės taisyklių pažeidimus gresia tūkstantinė bauda, pirmadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Sekmadienį aplinkosaugininkai sulaikė Pakapės medžiotojų būrelio narį už tai, kad jis neteisėtai sumedžiojo du stirnos patinus ir stirnos jauniklį.

„Stirnos patinus šiuo metu medžioti draudžiama, o stirnos jauniklis laikomas sumedžiotu neteisėtai, nes asmuo neįrašė informacijos apie jį į medžioklės lapą, nors tai turėjo padaryti prieš išgabendamas gyvūną iš sumedžiojimo vietos. Aiškinantis šio pažeidimo aplinkybes, taip pat nustatyta, kad pažeidėjas neteisėtai sumedžiotus gyvūnus išdorojo garaže“, – rašoma departamento pranešime.

Už šį šiurkštų medžioklės taisyklių pažeidimą medžiotojui gresia bauda nuo 800 iki 1800 eurų ir teisės medžioti atėmimas nuo 1 iki 5 metų su ginklo ir automobilio „Jeep Cheroke“ konfiskavimu.

Be kita ko, medžiotojui teks atlyginti ir laukinei gyvūnijai padarytą žalą, siekiančią 4456 eurus.

Pakapės medžiotojų būrelyje sekmadienį taip pat nustatyta ir kitų pažeidimų – trys šio būrelio nariai medžioklės metu gabeno šautuvus, kurie nebuvo įdėti į dėklus.

Šiems trims medžiotojams gresia baudos nuo 30 iki 90 eurų.

Tokio dydžio baudos gresia ir keturiems medžiotojams, kurie buvo patikrinti šeštadienį. Jų medžiotojų bilietuose nebuvo žymų apie saugaus elgesio medžioklėje žinių ir praktinių medžiojimo įgūdžių patikrinimą.

Aplinkos apsaugos departamentas savaitgalį Šiaulių rajone iš viso patikrino 73 medžiotojus ir nustatė aštuonis pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ovis

Ovis portretas
Kam dabar patinus šauti niekaip nesuprantu ? Juk pilna yra patelių arba jauniklių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių