Ežeru kontrabandininkai plukdė tūkstančius cigarečių

  • Teksto dydis:

Ignalinos rajone į pasieniečių rankas pakliuvo Apvardų ežeru iš Baltarusijos atplukdytas 7 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių krovinys.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Puškų pasienio užkardos pareigūnai stebėjo ties Ignalinos rajono Žibakių kaimu esantį Apvardų ežerą. Juo eina Lietuvos ir Baltarusijos siena.

Pasieniečiai jau turėjo informacijos iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus kolegų, kad čia gali būti bandoma atgabenti neteisėtą krovinį.

Pasaloje budėję VSAT pareigūnai ežere pastebėjo iš Baltarusijos pusės Lietuvos teritorijos link gumine valtimi plaukiantį asmenį. Tuo pat metu sausuma į pakrantę atvažiavo automobilis „Ford Focus“ su priekaba. Joje gabenta kita guminė valtis.

Priplaukusi valtis, kurioje buvo krovinys, ežeru atplaukusio vyro ir „Ford Focus“ vairuotojo buvo ištraukta į sausumą. Atvežtąją automobilio priekaboje plaukiojimo priemonę jie nuleido į vandenį. Tada iš Baltarusijos atplaukęs vyras išsiyrė atgal į ežerą.

VSAT pareigūnai sulaikė „Ford Focus“ vairuotoją. Paaiškėjo, kad tai 17-os metų Ignalinos rajono gyventojas. Tęsiant vietovės apžiūrą buvo sulaikyti dar trys asmenys – 28, 30 ir 48 metų Ignalinos rajono gyventojai, įtariama, susiję su atplukdytu kroviniu.

Pasieniečiai atplukdytos valties ertmėse aptiko 7 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimui vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros specializuoto skyriaus prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių