Pereiti į pagrindinį turinį

Futbolo klubo „Juventa“ prezidentui skirtas namų areštas

2014-06-27 08:49
BNS inf.
Shutterstock nuotr.

Šiaulių apylinkės teismas penktadienį patenkino prokuratūros prašymą ir skyrė namų areštą turto pasisavinimu ir piktnaudžiavimu įtariamam Šiaulių futbolo klubo „Juventa 99“ prezidentui Kęstučiui Babičui.

Teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas BNS sakė, kad namų areštas įtariamajam skirtas pusės metų laikotarpiui. K.Babičas nuo 21 iki 7 val. privalės būti namuose, jam uždrausta bendrauti su tam tikrais asmenimis.

„Teismas, mano kad pakaks tokios paskirtos kardomosios priemonės“, - BNS sakė V.Jončas.

K.Babičą Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir Šiaulių policija sulaikė trečiadienį. Sulaikytasis taip pat ėjo ir Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Specialiųjų užduočių biuro viršininko pareigas. Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas K.Babičo atžvilgiu pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir aiškinsis, ar pareigūnas teisėtai ir skaidriai naudojo policijos lėšas. 51 metų įtariamasis policijoje dirbo 22 metus.

Įtariama, kad, būdamas futbolo klubo „Juventa 99“ prezidentu, K.Babičas pagal galimai parengtą nusikalstamą planą, veikdamas kartu su Šiaulių darbo rinkos mokymo centro (ŠDRMC) direktoriumi ir kitais asmenimis siekė pasisavinti dalį futbolo klubo lėšų. 

Kaip teigiama STT pranešime, ŠDRMC neskaidriai organizuojant viešuosius pirkimus juos galimai laimėdavo iš anksto numatytos įmonės, kurios tuo pačiu laikotarpiu futbolo klubui kaip paramą pervesdavo sutartas pinigų sumas.

STT pareigūnai įtaria, kad 2007-2014 metais futbolo klubui kaip parama buvo pervesta daugiau kaip 1 milijonas litų, iš kurių daugiau nei 900 tūkst. litų K.Babičas išgrynino iš futbolo klubo sąskaitos. Dalis šios paramos lėšų galimai buvo pasisavinta, tačiau klubo buhalterinės apskaitos dokumentuose melagingai buvo nurodoma, kad visos gautos piniginės lėšos yra panaudotos futbolo klubo reikmėms.

Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas tęsiant didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl ŠDRMC direktoriaus ir jam padėjusių asmenų nusikalstamos veiklos. Todėl pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo, apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir turto pasisavinimo.

STT Šiaulių valdybos pareigūnams atliekant kitą ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo, didelės vertės svetimo turto pasisavinimo ir jo iššvaistymo, neteisėto disponavimo elektroninėmis mokėjimo priemonėmis, apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir neteisėto praturtėjimo, 2014 metų gegužės 16 dieną Šiaulių apylinkės teismas ŠDRMC direktorių leido suimti trims mėnesiams.

Be to, Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro nutarimu ŠDRMC direktoriui ir jo artimiems giminaičiams paskirti laikini nuosavybės teisės apribojimai piniginėms lėšoms banko sąskaitose, nekilnojamam turtui, automobiliams, kurių bendra vertė siekia beveik 900 tūkstančių litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų