Garbaus amžiaus panevėžietės pinigais sukčiai džiaugėsi neilgai

  • Teksto dydis:

Panevėžio apskrities pareigūnai Panevėžio mieste dar karštais pėdsakais operatyviai sulaikė asmenį, įtariamą sukčiaujant pasisavinusį iš senyvos moters 1950 eurų. Ikiteisminiam tyrimui vadovaujančios Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorės prašymu rugpjūčio 6 dieną teismas įtariamąjį leido suimti 1 mėnesiui.

Rugpjūčio 5 dieną, apie 14 val., į 78 metų moters butą atvykęs nepažįstamasis, prisistatęs pareigūnu, nurodė, jog turi patikrinti jos turimus grynuosius pinigus. Vaikinas teigė, jog ši apžiūra skirta sužinoti ar jie nėra padirbti, bet to negalintis atlikti vietoje, todėl turi pinigus paimti. Moteris, patikėjusi vyro žodžiais, atidavė jam namie turėtus 1950 eurų.

Tą pačią dieną, iškart po įvykio, 24 metų įtariamasis buvo sulaikytas Panevėžio pareigūnų. Įtariama, jog jis veikė grupėje su kitais asmenimis, kurie šiuo metu yra intensyviai ieškomi. Yra žinoma, jog įtariamieji, skambindami telefonu, ieškojo senyvų asmenų, bandė išvilioti informaciją apie jų turimus juvelyrinius gaminius, santaupas ir pan. Sulaikytasis ne kartą teistas už nusikaltimus nuosavybei ir šiuo metu yra pakliuvęs į pareigūnų akiratį.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo. Už tai numatytas laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorė rugpjūčio 6 dieną kreipėsi į Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmus, prašydama įtariamajam skirti suėmimą 1 mėnesiui. Teismas prokurorės prašymą patenkino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių