Pereiti į pagrindinį turinį

Šulinyje vaikus nuskandinęs tėvas smurtavo ir anksčiau

2016-01-02 07:20

Naktį iš penktadienio į šeštadienį vyras Kėdainių rajone, Pelėdnagių seniūnijoje, Saviečių kaime, šulinyje nuskandino du savo mažamečius vaikus – beveik dvejų metukų berniuką ir šešių mėnesių mergaitę.

Berniukas nužudytas per savo gimtadienį – sausio 2 d. jam būtų suėję dveji.

Trečią valandą nakties 36 m. Saviečių kaimo gyventojas Aurelijus B. išvarė savo sugyventinę Liną C. iš namų ir į šulinį įmetė du jų mažamečius vaikus. Moteris sugebėjo iškviesti pagalbą. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai, nusileidę į šulinį kopėčiomis, vaikų kūnelius ištraukė ir perdavė medikams. Tačiau šie vaikams nebegalėjo padėti – buvo konstatuota abiejų mažylių mirtis.

Įvykį tiria Kauno vyriausiasis policijos komisariatas, čia atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Vaikus į šulinį įmetęs 36 m. vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pirminiais duomenimis vyras buvo blaivus. Įtariama, kad anksčiau kartą teistas ir penkis kartus administracine tvarka baustas vyras  gali turėti sveikatos problemų.

Pelėdnagių seniūnijos seniūnas Valentinas Tamulis sakė, kad ši šeima buvo įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą, seniūnijos socialinės darbuotojos ir jis pats ne kartą pas juos lankėsi. „Aurelijus nebuvo neprognozuojamo elgesio, toks, iš kurio galėtum tikėtis kažko panašaus. Šeimoj buvo konfliktų, moteris su vaikais pernai buvo pabėgusi nuo vyro pas savo mamą. Šeima ir buvo įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą. Tačiau neblaivaus to vyro niekada nematėm. Kiek man teko bendraut su juo dienos metu – jis būdavo blaivus. Ūkininkavo, pradėjo remontuotis namą, pasakodavo apie savo planus. Dar lapkričio mėnesį bendravom – planavo kūdrą gilint, klausė, gal seniūnija galėtų padėti su traktorium. Socialinės darbuotojos bandė išklausti tą moterį, gal vyras smurtauja – ji tylėjo, ir jokių smurtavimo žymių nebuvo matyti“, – sakė seniūnas.

Pasak jo, šeima į socialinės rizikos šeimų sąrašą buvo įtraukta ne dėl to, kad ten būtų smurtaujama – tokių duomenų nebuvo – tačiau dėl socialinių įgūdžių stokos.

Pora augino keturis vaikus: šešerių metų berniuką, ketverių mergaitę ir du nužudytus mažylius.

„Kadangi vaikų motina kartais pabėgdavo pas mamą, Aurelijus B. sakė, kad tie nuskendę vaikai – greičiausiai ne jo. Nors tiems vaikams jis buvo davęs savo pavardę, bet jis jų nemėgo“, – užsiminė seniūnas.

Su Aurelijum B. dažnai bendraudavęs Saviečių kaimo gyventojas Rimantas sakė, kad Aurelijus dažnai gerdavo ir mušdavo savo vaikų motiną. „Jis savo žmoną daužydavo, o po to eidavo į degalinę pirkti alaus. Jam dėl gėrimo „stogas“ nuvažiavo“, – pasakojo Rimantas. Jo teigimu, smūgių neišvengdavo ir vyriausia šeimos atžala – šešiametis berniukas. Ant kitų vaikų Aurelijus B. esą pyktį išliedavo tik žodžiais.

Kaimynas pasakojo, kad, būdamas neblaivus, Aurelijus B. užmušė savo šunį – nukirto jam galvą, ir tai padarė vieno iš vaikų akyse. „Tas šuo jį girtą puldavo“, – užsiminė Rimantas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų