Grupė šiauliečių sės į teisiamųjų suolą: žvėriškai talžė benamį iki mirties

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos prokuratūra trečiadienį pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame kaltinimai dėl pernai liepą Šiauliuose nužudyto vyro pareikšti penkiems šiauliečiams.

Visi jie taip pat įtariami viešosios tvarkos pažeidimu, o vienas jų – ir nežymiu sveikatos sutrikdymu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šiauliečiai leido vasaros vakarus vartodami alkoholį viešose vietose ar prie vieno iš pietiniame rajone esančių barų.

„Dviem kaltinamiesiems – 20-mečiui M. D. ir 39-erių R. R. vakarojant ant suoliuko su buteliais rankose, kilo mintis surasti pažįstamą benamį, kuris esą pavogė iš vieno iš sugėrovų pinigus. Tą patį vakarą benamiui pasirodžius netoliese, vyrai išliejo pyktį jį sumušdami“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad kitą vakarą jau didesnė kompanija vyrų leido laiką bare.

„Būdami apsvaigę nuo alkoholio jie sugalvojo vėl surasti tą patį benamį ir jį pamokyti. Pakeliui sutikę pažįstamą, kuris vedžiojo šunį, jie kartu patraukė link daugiabučio laiptinės, kur ir rado savo auką. Kaltinamieji pasikeisdami puolė vyrą ir jį sumušė. Smurtautojai, kupini agresijos, pasikeisdami laikė už pavadėlio šunį, kad kiekvienas galėtų suduoti vyrui“, – teigia prokurorai.

Anot jų, netrukus kaltinamieji spruko, o pro šalį ėję žmonės iškvietė greitąją pagalbą. Vyras buvo išvežtas į ligoninę, tačiau po kelių parų mirė.

Pasak prokuratūros, kai kurie kaltinamieji savo kaltę pripažįsta, vienas iš jų pripažįsta tik iš dalies, o dar vienas – neigia.

Už nužudymą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Už viešosios tvarkos pažeidimą numatyti viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų, o už nežymų sveikatos sutrikdymą – viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki vienų metų.

Baudžiamoji byla perduota Šiaulių apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

situos isgamas taip pat uzspardyt reiketu

situos  isgamas  taip  pat uzspardyt  reiketu portretas
visiems be isimtie po 20 metu kalejimo ...ir tai per svelni bausme ....zmogau [ir visiskai nesvarbu ,jis benamis ar naminis] kury jie uzmuse ,jau nebesugrazinsi...

Anonimas

Anonimas portretas
Ne visi be namiai blogi ir piktybiniai

A

A portretas
Musu teismai chumaniski sadistam,gaus po penkis metus lygtinai ir bus laisvi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių