Į Italiją vykusiame vilkike – 2 mln. eurų vertės kontrabandinių cigarečių krovinys

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalistai į Italiją vykusiame vilkike aptiko daugiau nei 2 mln. eurų vertės baltarusiškų kontrabandinių cigarečių krovinį.

Daugiau nei pusė milijono cigarečių pakelių buvo paslėpti už pintų krepšelių, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį į Raigardo kelio postą iš Baltarusijos atvažiavusio krovininio vilkiko MAN vairuotojas muitinės pareigūnams deklaravo tranzitu per Lietuvą į Italiją ketinantis gabenanti 13 tūkst. 422 vienetų pintų krepšelių krovinį.

Tačiau pareigūnams patikrinus mašiną rentgeno kontrolės sistema, aptikta, kad krepšelių tėra vos keli mediniai padėklai, kurie buvo sukrauti puspriekabės gale.

Likusi puspriekabės dalis buvo pilna baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“ dėžių. Pirminiais  duomenimis, vilkiku gabenta maždaug 1266 dėžės (daugiau nei 633 tūkst. pakelių) rūkalų.

Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – maždaug 2,23 mln. eurų.

Nelegalus krovinys ir vilkikas sulaikyti, dviem paroms sulaikytas taip pat ir mašiną vairavęs Baltarusijos pilietis, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Šiemet Lietuvos muitinėje per ikiteisminius tyrimus  jau sulaikyta apie 12 mln. pakelių cigarečių, jų vertė – maždaug 42 mln. eurų.

Vien per liepą ir rugpjūtį muitinės pareigūnai jau sulaikė daugiau nei 3 mln. pakelių kontrabandinių cigarečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Baltarusijai gera, kuo daugiau išveža iš šalies cigarečių, tuo didesnis pelnas. Vat ir hibridinid karas - visomis kryptimis

Labai

Labai portretas
Puiku :)

Rici

Rici portretas
O kodel ne per Maskva i Italija vaziavo?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių