Į Lietuva bandė patekti 11 nelegalų, Kybartų cente – pasipriešinimas: teko panaudoti ašarines dujas

  • Teksto dydis:

Per parą pasieniečiai į Lietuvą neįleido 11 neteisėtų migrantų iš Baltarusijos, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Ketvirtadienio naktį ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje skirtingu metu iššautos keturios signalinės raketos. Tiek pat signalinių raketų ties Druskininkų savivaldybe paleista ir vėlai vakare.

Ketvirtadienį skirtingu metu Kybartų užsieniečių registracijos centre, kur gyvena tik vyrai, fiksuoti du fizinio pasipriešinimo pasieniečiams atvejai.

Kaip teigia VSAT, Irako pilietis agresyviai bendravo su pareigūnais, žodžiu raminamas juos provokavo, nekreipė dėmesio į pareigūnų reikalavimus ir puolė juos.

Prieš migrantą pareigūnai panaudojo ašarines dujas. Pasak VSAT, jį apžiūrėjusių medikų pagalbos vyrui neprireikė, jis ir toliau triukšmavo.

Prieš migrantą pareigūnai panaudojo ašarines dujas. Pasak VSAT, jį apžiūrėjusių medikų pagalbos vyrui neprireikė, jis ir toliau triukšmavo.

Kitu atveju irgi Irako pilietis reikšdamas nepasitenkinimą pradėjo šūkauti, nevykdė pasieniečių reikalavimų bei ėmė priešintis fiziškai. Jis buvo surakintas antrankiais.

Nei likusį ketvirtadienio laiką, nei penktadienio naktį bei rytą daugiau incidentų Kybartų URC nebuvo. Šiame centre, penktadienio duomenimis, gyvena 524 neteisėti migrantai.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš ketvirtadienio į penktadienį duomenimis, nepateko 8265. Kai kurie asmenys galėjo bandyti į šalį patekti po keletą kartų.

Latvijos pasienyje ir toliau fiksuojama po kelias dešimtis mėginimų patekti į šalį. Lenkijoje tokių atvejų pastarosiomis paromis buvo po kelis.

Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisus

Baisus portretas
Veidai jokio sirdiskumo ir gailescio mums juose nera,islamteroristai .

Algis

Algis portretas
Jie per ilgai seriami ir gydomi Lietuvoje. Kodel netransportuojami i savo tevynes?

kad tik daugiau būtų maištų

kad tik daugiau būtų maištų portretas
iš karto užvesti policijai baudžiamąją bylą už neteisėtą sienos kirtimą, riaušių sukėlimą ir pasipriešinimą pareigūnams, ir darom kaip britai - "žulikovežiu" namo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių