LAT išnagrinėjo I. Strazdauskaitės nužudymo bylą: sprendimą skelbs liepą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) ketvirtadienį per vieną posėdį išnagrinėjo Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje pateiktus kasacinius skundus, sprendimą skelbs liepą.

„Posėdis įvyko, dabar numatytas paskelbimas liepos 1 dieną“, – BNS sakė teismo atstovė Rimantė Kraulišė.

Posėdyje dalyvavo tik gynėjai ir nukentėjusiųjų advokatas, taip pat nuotoliniu būdu dalyvavo vienas iš nuteistųjų – Algimantas Stankevičius. Kasacinius skundus taip pat pateikę pusbroliai Bieliauskai posėdyje dalyvauti nepageidavo.

LAT šioje byloje nagrinėjo dviejų iš trijų dėl nužudymo ir kitų nusikaltimų nuteistų pusbrolių Bieliauskų – Karolio ir Manto – kasacinius skundus. Jiems Lietuvos apeliacinis teismas pernai gruodį sugriežtino bausmes ir skyrė, atitinkamai, laisvės atėmimą iki gyvos galvos bei 19-ai metų.

Dėl 2017-aisiais įvykdyto plungiškės I. Strazdauskaitės nužudymo, dviejų plėšimų, turto sunaikinimo bei neteisėto laisvės atėmimo nuteistas buvo ir Leonas Bieliauskas, kuriam buvo skirta laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė. Jis Aukščiausiajam Teismui skundo neteikė.

Taip pat nagrinėtas ir dėl dalyvavimo plėšime, neteisėto šaunamojo ginklo turėjimo ir jo panaudojimo nuteisto marijampoliečio A. Stankevičiaus skundas. Kauno apygardos teismas jam buvo skyręs dvejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kurią Apeliacinis teismas sugriežtino ir pridėjo dar dvejus metus.

Dėl pastarųjų nusikaltimų Apeliacinio teismo galutine ketverių metų laisvės atėmimo bausme nuteistas buvo ir kėdainiškis Tomas Zagurskas, tačiau jo skundą Aukščiausiasis Teismas atsisakė priimti.

Nužudytos merginos tėvams Apeliacinis teismas priteisė po 40 tūkst. eurų neturtinės žalos, jos seseriai –  20 tūkst. eurų, o buvusiam sužadėtiniui – 15 tūkst. eurų.

I. Strazdauskaitė 2017 metų kovą išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone.

Teisėsaugos duomenimis, mergina mirtinai sumušta kastuvu.

Nusikaltimo motyvu tapo prabangus merginos vairuotas automobilis. Į organizuotą grupę susibūrę nuteistieji, bylos duomenimis, inscenizavo eismo įvykį, o I. Strazdauskaitei išlipus iš automobilio, ją pagrobė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Msn atrodo kad toi biloi įsivėlę aukšti pareigunai

AŠ portretas
Mat dar skūstis sugalvojo.Gal per maža bausmė? Nukankino jauna mergaitę ir jokiogailesčio.

kaunietis

kaunietis portretas
Parodija, o ne teisingumas Lietuvoje.Jei nesugebate pakeisti sovietiniu laiku su pakeitimais ,kad atitiktu ES normas,teisetvarkos,tiesiog nukopijuokite teisingiausia pasaulyje anglosaksiska modeli.Jei nera mirties bausmes,tai sodinti galima ir 200 metu be jokios teises i bausmes trumpinima ar malone.Ne bausmes neisvengiamumas,kaip musu teisejai meluoja,o ikalinimo termino nekvestionavimas butu atgrasymas banditams.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių