Į teisiamųjų suolą sės Joniškyje plėšimą bandę įvykdyti šiauliečiai

  • Teksto dydis:

Šiaulių prokuratūra teismui perdavė Joniškyje plėšimą bandžiusių įvykdyti šiauliečių bylą, penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Kaltinimai pareikšti trims šiauliečiams – 31-erių metų Evgenijui Kravčiukui, 25-erių Kristijonui Chadzevičiui ir 36-erių Artūrui Riabovui. Jie kaltinami prieš pusantrų metų rengęsi įvykdyti ginkluotą plėšimą, taip pat neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis.

Vienas iš nusikaltimo organizatorių E. Kravčiukas taip pat kaltinamas pasipriešinimu policijos pareigūnui, o A. Riabovas – neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Ketvirtojo, kartu galimai vykdžiusio nusikalstamą veiklą, šiauliečio Pauliaus Petronio atžvilgiu ikiteisminis tyrimas atskirtas.

Šiaulių policijos atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, nustatyta, kad šis nusikaltimas buvo kruopščiai planuotas iš anksto. E. Kravčiukas siūlė Latvijoje gyvenantiems pažįstamiems prisidėti prie rengiamos nusikalstamos veiklos ir gauti už tai pinigų.

Kaltinamasis prašė latvių susisiekti su vienu joniškiečiu ir susitarti su juo dėl susitikimo, tačiau vėliau tai padarė pats. Nusikaltimo organizatorius taip siekė iš joniškiečio pagrobti 13 tūkst. eurų vertės automobilį.

Praėjusių metų sausį organizuota grupė iš Šiaulių, automobilyje veždamiesi metalinį strypą, du pistoletus, šovinių, dujų balionėlį, pajudėjo Joniškio link.

Vyrai atvyko prie joniškiečio namų, kur laukė iš namų išeinančio automobilio savininko. Užpulti šeimininko kaltinamiesiems nepavyko, nes jų automobilį patikrinti nusprendė policininkai.

Du asmenys buvo sulaikyti iš karto, dviem pavyko pasprukti. Vienas bėglys, persekiojamas pareigūnų, išgirdęs kriminalisto šūksnį sustoti, į jį nukreipė pistoletą, dėl to šis panaudojo tarnybinį ginklą.

Tačiau ir po to bėglys nesustojo ir, nubėgęs kelis šimtus metrų, užsidarė Žemaitės gatvėje esančio gyvenamojo namo lauko tualete. Po derybų jis policijos pareigūnams pasidavė.

Paaiškėjo, kad pareigūno paleisti šūviai jam pataikė į koją bei ranką ir bėglys stipriai kraujavo. Policijos pareigūnai, suteikę pirmąją pagalbą, sužalotąjį perdavė medikams.

Po kurio laiko viename Audruvės gatvės gyvenamųjų namų, buvo apsuptas ir sulaikytas paskutinysis bėglys. Jis taip pat buvo ginkluotas, jo ginklas rastas numestas vieno namo kieme.

Visi asmenys yra gerai žinomi policijai, jie ne kartą teisti už įvairias nusikalstamas veikas.

Kaltinamieji savo kaltės nepripažįsta ir neigia norėję pagrobti automobilį.

Už šiuos nusikaltimus kaltinamiesiems gresia areštas arba laisvės atėmimas nuo dvejų iki dešimties metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių