Į teisiamųjų suolą sės migrantus per Lietuvą gabenę vyrai: slėpė po užtiesalu

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje trys vyrai kaltinami devynių Vietnamo Socialistinės Respublikos piliečių neteisėtu gabenimu per Lietuvą veikiant organizuotoje grupėje.

Praėjusių metų balandžio 6 dienos paryčiais Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai Lazdijų mieste sustabdė automobilį „Chrysler Grand Voyager“. Jį vairavo 36 metų Latvijos Respublikos pilietis O. V. Automobilio salone, iš kurio buvo išimtos sėdynės, po užtiesalu rasti pasislėpę devyni vyrai iš Vietnamo.

Vėliau nustatyta, kad Lietuvoje jie atsidūrė iš Maskvos bandydami nelegaliai patekti į Vakarų Europą. Slapta pėsčiomis perėję į Latvijos Respubliką, iš ten jie per Lietuvą buvo vežami į Lenkiją.

Kartu su O. V. buvo sulaikyti dar du Latvijos ir vienas Lietuvos pilietis, lydėję nelegalius migrantus gabenusį „Chrysler“ dviem kitais automobiliais.

Šią sulaikymo operaciją surengė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos pasienio rinktinės pareigūnai, turėję žvalgybinės informacijos apie neteisėtą nelegaliai į Lietuvą patekusių asmenų gabenimą. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, įtariamieji nelegalių migrantų gabenimui ruošėsi iš anksto – Lietuvoje išsinuomavo talpesnį automobilį tamsintais stiklais, kelionės metu tarpusavyje bendravo mobiliojo ryšio telefonais ir vykdė žvalgybą.

Latvijos piliečiui, 41 metų S. G. pateikti kaltinimai organizavus neteisėtai valstybės sieną perėjusių užsieniečių gabenimą per Lietuvos Respubliką. Jo tautiečiui O. V. ir 34 metų vilniečiui M. K. pateikti kaltinimai dėl neteisėto užsieniečių gabenimo per Lietuvą. Už tai LR Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 8 metų. Kaltinamųjų atsakomybę sunkinanti aplinkybė – kad veika galimai padaryta veikiant organizuotoje grupėje.

Dar vieno įtariamojo, 31 metų Latvijos piliečio V. L. atžvilgiu, ikiteisminis tyrimas atskirtas į atskirą, nes išvykęs į užsienį jis ten buvo sulaikytas dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos.

Byla perduota nagrinėti į Kauno apygardos teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bylą nagrinės Kauno Apygardos teismas

bylą nagrinės Kauno Apygardos teismas portretas
pasisekė vyrukams

tokius sukas

tokius  sukas  portretas
saudyt reikia...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių