Ieškodami didelio kiekio narkotikų pareigūnai jų rado, bet po kratos – buto savininkės pyktis

„Ar teko kada susidurti su taip atlikta krata? Kokių veiksmų ėmėtės? Juk pareigūnų šūkis – „Ginti. Saugoti. Padėti“, – paviešinusi nuotraukas, kaip atrodo būstas po pareigūnų vizito, rašė moteris.

Kaip paaiškėjo, krata, apie kurią ji kalba vyko praėjusį šeštadienį. Tądien, kaip teigiama policijos pranešime spaudai, Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai atliko daug sulaikymų Jurbarko mieste bei rajone.

Nurodoma, kad buvo sulaikyta asmenų grupė, intensyviai platinusi narkotines bei psichotropines medžiagas. Ilgalaikės operacijos metu išimti kilogramai narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

Policijos nuotr.

Sulaikymų metu buvo sulaikyti du vyriškiai, Jurbarko mieste organizavę bei vykdę narkotinių bei psichotropinių medžiagų prekybą, taip pat sulaikytas asmuo, įsigijęs narkotines medžiagas. Ilgalaikės operacijos metu iš viso išimta virš kilogramo psichotropinės medžiagos – amfetamino, bei apie 2 kilogramai narkotinių medžiagų – kanapių bei hašišo.

Policijos nuotr.

Tyrimą atliekantys pareigūnai atskleidžia, kad minėti asmenys bei jų bendrininkai yra išplatinę dešimtis kilogramų narkotinių ir psichotropinių medžiagų Jurbarko mieste ir rajone. Sulaikytiems asmenimis skirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimai.

Asmuo kategoriškai teigė, kad jokių narkotinių medžiagų jo gyvenamajame name nėra.

Nurodoma, kad ikiteisminiam tyrimui vadovauja bei jį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Marijampolės policijos Komunikacijos poskyrio viršininkė Ieva Šlivinskienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad kalba eina apie kratą viename iš gyvenamųjų namų Jurbarko mieste. Šiame name policijos pareigūnai, turėdami įtarimų, atliko „detalią jo kratą, kadangi buvo turimi duomenys, jog asmuo slepia narkotines medžiagas“.

Prieš atlikdami kratą pareigūnai prašė savanoriškai parodyti, kur slepiamos narkotinės medžiagos.

„Asmuo kategoriškai teigė, kad jokių narkotinių medžiagų jo gyvenamajame name nėra“, – sakė I. Šlivinskienė. Tad pradėta krata. Jos metu rasta įmantri narkotikų slėptuvė durų staktoje ir kitur, pavyzdžiui, po grindimis. Slėptuvėse rasta narkotinių medžiagų.

Policijos nuotr.

Norėdami patekti į slėptuves pareigūnai turėjo atkelti grindis, pastumti baldus, kitus daiktus ir pan. „Pirminiais duomenimis, tikrai buvo rastas labai didelis kiekis narkotinės medžiagos  – hašišo. Asmuo iki pat paskutinės minutės neigė, kad jo namuose yra narkotinių medžiagų“, – komentavo atstovė.

Jos teigimu, pareigūnai tiek šiuo atveju, tiek kitais atvejais, kratų metu turto negadina tyčia. „Kratų eigos metu yra detaliai apieškomi visi kambario elementai, kur gali būti slepiami kratos objektai. Dėl to kartais atsiranda minimali žala, pvz., kaip šiuo atveju, teko išmontuoti durų staktą, grindis, kuriose buvo rastos įmantriai paslėptos narkotinės medžiagos. Kito būdo jų surasti nebuvo. Asmeniui visą kratos atlikimo laiką buvo siūloma parodyti slepiamas narkotines medžiagas savanoriškai, tačiau jis griežtai neigė, kad jų yra ir atsisakė bendradarbiauti. Todėl siekiant išvengti tokių veiksmų, visuomet policijos pareigūnai siūlo asmenims patiems parodyti paslėptas narkotines medžiagas ir kitus kratų metu ieškomus objektus“, – aiškino I. Šlivinskienė.

Feisbuko nuotr.

Kratos atlikimas filmuotas nebuvo, tačiau policija dar kartą pabrėžia, kad kratų eigos metu asmenų turtas tyčia negadinamas, stengiamasi atlikti minimalią žalą ar nuostolį, o apieškomi asmenys visuomet kviečiami bendradarbiauti ir savanoriškai parodyti slepiamus kratos objektus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va taip va

va taip va portretas
konfiskuociau visa turta . n tik suimto asmens bet ir artimuju . nes viskas gali buti isigyta uz neteisetus pinigus .

Aš portretas
Tegu džiaugiasi kad namo nenugriovė.visiškai kažkodėl negaila...kiek gyvenimų sugriauna jų slėptas š....

alvydas

alvydas portretas
Tokiems netik baldus sugadint o atimt ir nama ir pacius i urano kasyklas likusiam gyvenimui.Uzuojautos uzsimane parazitai
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių